Triton laat kansen liggen

16 december 2018 om 09:48 Sport/sport Deel je nieuws

De waterpoloërs van Triton hebben ook de laatste wedstrijd van 2018 met een nederlaag afgesloten. In een wedstrijd tegen runner-up De Spreng had het goede papieren om de wedstrijd naar zich toe te trekken. De Spreng had door uiteenlopende oorzaken slechts 7 spelers en ook ontbrak hun abslote topschutter bij aanvang waardoor het voor Triton de uitgelegen kans was om 3 punten te pakken. 
Na een goed begin verviel de ploeg in wanorde en speelde het een dramatische 3e periode waardoor een 3-1 voorsprong werd omgebogen in een 6-3 achterstand. Te laat in de 4e periode was de ploeg weer bij de les en leek alsnog een punt te worden binnengeharkt maar zoals vaker dit seizoen viel het kwartje alsnog de andere kant op: 7-6.

Voorafgaand leken er mogelijkheden aanwezig op een stunt. Met geen wisselspelers was de opdracht om vooral in veel beweging te blijven spelen. Dit lukte in de 1e periode goed. Erik Westerbroek en Antoine Sanders scoorde waar de thuisploeg slechts 1 doelpunt kon maken. De tweede periode was de periode wat het verschil had moeten maken. Wederom Erik Westerbroek zorgde voor een doelpunt maar was het de karrevracht aan kansen welke niet benut werd waardoor de onrust en onzekerheid in de ploeg sloop.
Nadat De Spreng de aansluitingstreffer had gemaakt was Triton het helemaal kwijt en in een tijdsbestek van 3,5 minuut kreeg het nog maar liefst 4 tegentreffers te verwerken en werd de laatste periode met een schier onmogelijke 6-3 achterstand ingegaan. Tekenend in die slechte fase was dat er aanvallend geen enkele intentie werd gemaakt door Triton om druk uit te oefenen.
Met de moed der wanhoop begon Triton begin 4e periode aan te vallen wat resulteerde in doelpunten van Egbert van Essen en Mark Jonker 6-5. Daarna had Triton definitief naast De Spreng kunnen komen maar was het de slimheid van de thuisploeg die alsnog de wedstrijd naar zich toetrok. 7-5. Eelco Bakker scoorde vlak daarna de 7-6 en kreeg Triton 17 seconde voor tijd ook nog een manmeer situatie. Ook deze kans was niet aan Triton besteed en eindigde de wedstrijd in mineur.

De eerste seizoenshelft was voor Triton ronduit teleurstellend en bezet het de 10e plaats. In veel wedstrijden werd onvoldoende als team gespeeld en ontbrak het aan zelfvertrouwen in de afronding wat er voor zorgt dat het nog een hele zware klus wordt om zich in veilige haven te spelen. Hopelijk dat de winterstop zorgt voor nieuw elan en zorgt het voor hernieuwde energie te gaan strijden voor lijfsbehoud.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie