Knip in straat wordt opgeschoven

20 december 2018 om 13:02 lokaal

PUTTEN Ondanks tegenstand van een deel van de bewoners, wordt de knip in de Luitgardestraat in Putten verplaatst. Door het college van burgemeester en wethouders is hiertoe het benodigde verkeersbesluit genomen.

Wijnand Kooijmans

De straat bestaat uit twee clusters woningen met daartussen een speelplaats voor kinderen. Door middel van twee hekjes is de straat in twee delen geknipt. De knip zit echter niet in het midden van de straat nabij de speelplaats. Door bewoners van het noordelijk deel van de straat is het verzoek ingediend om de knip te verplaatsen naar het midden van de straat.

REDEN Als reden wordt opgegeven dat veel overlast wordt ondervonden van het 'doorgaande' verkeer door de straat. Daarnaast is de weg dusdanig smal dat twee auto's elkaar niet kunnen passeren. De meeste woningen in het noordelijk deel worden niet door de Luitgardestraat ontsloten maar via de achterzijde van de woning: Van Essenstraat en Bentinckstraat.

Bij taxivervoer of werkzaamheden in de tuin of woning kan het soms zijn dat de straat tijdelijk wordt geblokkeerd. Ook is de noordelijke ontsluiting minder overzichtelijk bij het uitrijden van de straat. Dat heeft al eens geleid tot een ongeval, zij het uitsluitend met materiele schade.

Het verzoek is voorgelegd aan alle bewoners waarbij de bewoners van het zuidelijk deel van de straat aangeven tegen verplaatsing van de knip te zijn. Zij vinden dat in hun deel van de straat meer kinderen spelen op straat en meer verkeer daardoor ongewenst is.

Voor het college speelt bij de uiteindelijke beslissing een rol dat de verkeersveiligheid nabij de speelplaats wordt verhoogd en dat ieder cluster woningen zijn eigen verkeer verwerkt. Ook wordt hiermee de overlast van doorgaand autoverkeer voorkomen. 

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie