Coach Wouter Bos zet de dames op scherp Volleybalvereniging OMS Putten

Dames OMS pakken volle winst in Lelystad

23 december 2018 om 10:51 Sport/sport Deel je nieuws

Maandagavond speelden de dames van OMS een uitwedstrijd tegen Volta in Lelystad. Aanvoerster Susannah Halmans ontbrak vanwege rugklachten en voor het eerst dit seizoen waren er meer speelsters van het tweede team aanwezig dan uit het eerste team. Maar dat maakte niet uit, want de dames die mee waren hadden al regelmatig meegespeeld.

Met Maureen Fennema, Marjolijn Baarslag, Julia van Dalen en Emma Luitjes als aanvulling begon OMS rustig aan de wedstrijd. Maar op een tussenstand van 6-8 gaf OMS vol gas met met name een sterke service. De ene na de andere bal vloog in het veld bij Volta of de passing was onvoldoende bij de tegenstander en zo liep OMS in no-time weg bij Volta. Met onder andere een service serie van Diane Bakker (10 punten) won het de eerste set met 9-25.

Ook in de tweede set liet OMS er geen gras over groeien en was het spelbeeld hetzelfde. Met een setwinst van 10-25 stond binnen 35 minuten een 0-2 voorsprong in sets op het telbord.

Voor wie had gedacht dat Volta nu wel meer tegengas zou gaan geven kwam bedrogen uit. Eén van de de belangrijkste wapens van de dames van OMS (de service) was gewoonweg te moeilijk voor Volta. Met 12-25 ging ook de derde set richting de Puttense dames.

Nu de wedstrijd al binnen was, moest OMS zichzelf belonen door ook de laatste set te grijpen. Soms was de passing in deze set wat onder de maat maar dat kwam mede door het feit dat de wedstrijd nooit een wedstrijd is geweest. Zoals al eerder gezegd was goed serveren al voldoende en uiteindelijk ging ook de laatste set naar OMS (12-25).

Met 26 directe of indirecte punten was Diane Bakker de meest scorende serveerster en kon er weer vijf punten worden bijgeschreven. De dames staan op dit moment op een derde plaats en dat is, gezien de wisselende samenstellingen bij de wedstrijden, absoluut goed te noemen.
Met een aantal weken rust gaan de dames op vrijdagavond 11 Januari verder in de competitie. Dan komt de nummer twee Langhenkel/HEC op visite.