Triton Putten Masters
Triton Putten Masters Rick

Een gezonde en actieve start van het weekend in het nieuwe jaar.

5 januari 2019 om 17:01 Sport/sport Deel je nieuws

Een groep masterzwemmers uit van Zwemvereniging Triton Putten stonden zaterdagochtend  al om 7.00 uur langs de badrand van het Bosbad te Putten. Onder leiding van een ervaren trainer begonnen zij aan een korte warming-up. De armen en de benen werden los en warm gezwaaid. De spieren wat opgerekt en ook moest iedereen even de buikspieren testen. Bij (wedstrijd)zwemmen is de zogenaamde corestability erg belangrijk. Er is namelijk geen stabiel punt in het water, dat wil zeggen dat het lichaam geen externe steun heeft en los ligt in het water. De kracht die gegenereerd wordt door armen en benen tijdens het zwemmen moeten dus zelf opgevangen worden. Bij een verminderde stabiliteit kunnen blessures aan schouder, nek en rug ontstaan. Om dit te voorkomen is het verbeteren van rompstabiliteit en kracht in de heupen en benen essentieel. Met een sterke rug en buik is je ligging in het water veel beter en kan je efficiënter zwemmen.

Vandaag zijn we begonnen met blokken van 400m afgewisseld met 100m wrikken. Om snelheid en techniek te verbeteren moet je de veranderingen in waterdruk op lichaam, benen en handen kunnen voelen. Om dit watergevoel te versterken zijn deze wrikoefeningen handig. Vervolgens hebben de zwemmers de zoomers (korte finnen) aangetrokken en afgewisseld vlinderslag en rugcrawl benen gezwommen. Ook kwamen oefeningen met een snelle koprol maken en vervolgens vanuit bijna stilstand 50m borstcrawl benen zwemmen aan bod. Aan het einde van de training werd iedereen getrakteerd op een sprintsetje, waarna er nog even rustig uitgezwommen kon worden. Om 8.00 uur eindigde de training.

Lijkt het jou ook leuk om deze afwisselende trainingen te ervaren. Kom dan een keer meetrainen. De masters (18 jaar tot 99 jaar) trainen op zaterdagochtend van 7.00 tot 8.00 uur in het Bosbad. Er is een extra trainingsmogelijkheid op woensdag van 18.00 tot 19.00 uur (2 banen)Voor meer informatie kan je contact opnemen met Iris van Aurich, masters@tritonputten.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie