Trainerswissel sorteert effect bij Triton

20 januari 2019 om 10:02 Sport/sport Deel je nieuws

In de tweede wedstrijd na de winterstop hebben de waterpoloheren van Triton wederom de volle winst gepakt. In een rechtstreeks treffen om voorlopig uit de gevarenzone te geraken werd de uitwedstrijd tegen De Grunte koelbloedig in Puttens voordeel beslist. Na een comfortabele voorsprong van 2-6 leek het nog even mis te gaan toen de tegenstander terugkwam tot 6-6. Vanaf dat moment was Triton weer bij de les en liep geconcentreerd en doeltreffend uit naar een 6-9 overwinning.

Er is vanaf de winterstop veel veranderd bij de waterpoloheren van Triton met de trainerswissel natuurlijk het meest in het oog springend. Sinds twee weken staat Gerard Wiltvank (ex- ZEW) voor de groep en deze had afgelopen zaterdag zijn vuurdoop door voor het eerst op de bank plaats te nemen. Met hernieuwd elan, de benodigde tactische ingrepen en het hameren op het collectief had hij direct een groot aandeel met deze zege. 

Gedurende de wedstrijd speelde Triton rustig en liet zich niet van de wijs brengen door de fysieke kracht van de tegenstander. Het spel van de Grunte concentreerde zich voornamelijk op de sterke midvoor waardoor Triton moest probeert veel te bewegen en vooral niet meegaan in het fysieke.
Dit lukte gezien het spelbeeld en de score ook naar de behoren. Veel van de doelpunten in de eerste twee helften kwamen op deze manier tot stand. Door aanvallend op het juiste moment de acties te maken werden de kansen gecreerd of moest de tegenstander aan de handrem trekken. Uit de veelvuldige overtalsituaties kon Triton ook met grote regelmaat doeltreffend zijn. Halverwege was de stand intussen naar 2-4 getild. Doelpunten van Stefan Boers (intikker), een prachtige boogbal van Robert Bakker, Antoine Sanders (uit manmeer) en een vlammend schot van Mark Jonker.

In de 3e periode werd de score verder uitgebreid door 2 doelpunten uit een manmeer door wederom Sanders en Geelco Koetsier. Daarna was Triton even een paar minuten teveel in juichstemming. De Grunte zette aan en kon in een kort tijdsbestek terugkomen in de wedstrijd wat zelfs in de vierde periode leidde tot de gelijkmaker. Vanaf dat moment was Triton weer bij de les en had Harold Mons een zeer belangrijke balverovering bij een kansrijke situatie van de thuisploeg. Daarna was het Triton wat de klok sloeg. Via doelpunten van Eelco Bakker, Stefan Boers en Robert Bakker werd op 6-9 geeindigd. Door deze zege stijgt Triton weer een plaats op de ranglijst. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen De Grunte.

 

     

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie