Thom aan't Goor, Lieveke Meiling en Lars Mouw nemen een vrije bal.
Thom aan't Goor, Lieveke Meiling en Lars Mouw nemen een vrije bal. Wim Bos

De Meeuwen moeiteloos langs DOS(W)

20 januari 2019 om 13:53 Sport/sport Deel je nieuws

Aanhaken of afhaken.  Drie woorden die ook gelden voor de topper volgende week zaterdag 26 januari in Hardinxveld-Giessendam tegen HKC. Zeker omdat het gad tussen de Meeuwen en HKC maar twee punten is.  Om aan te blijven haken mag de Meeuwen zich na het verlies tegen Wit-Blauw/Green-Organics geen verder puntverlies veroorloven.  Daarvoor moest afgelopen zaterdag 19 januari wel gewonnen worden van DOS uit Westbroek.  De gasten uit Westbroek staan in de middenmoot, maar zijn geen ploeg die onderschat mag worden.  DOS verloor vorige week met minimaal verschil (20-22) van SKF, ook een ploeg die normaliter net als de Meeuwen bovenin deze klasse moet kunnen meedraaien.  SKF is op zaterdag 2 februari tegenstander van de Meeuwen in Veenendaal.

De Meeuwen startte goed en liep uit naar een 6-2 voorsprong.  DOS haakte aan bij 6-4 waarna de Meeuwen weer het verschil op 4 bracht.  Weer kwam DOS terug tot 8-6.  Noah en Romy Bijsterbosch brachten gezamenlijk het gat weer op 4 doelpunten verschil (10-6). DOS bleef aanhaken bij 12-10 maar had geen antwoord op de tempoversnelling en de zuivere afronding van de Puttenaren. Binnen een tijdsbestek van 5 minuten liep de Meeuwen uit naar 16-11.  Het mooiste doelpunt deze avond kwam van Noah Bijsterbosch.  Met nog enkele seconden op de klok kreeg de aanval van de Meeuwen opdracht van de kant om uit te stellen.  Bijsterbosch nam een goede kans en schoot vervolgens loepzuiver binnen (17-11).  Hij zou in totaal 10x scoren deze avond.

Na de rust bleef de Meeuwen met afstand de bovenliggende partij.  Bij 21-13 leek DOS rijp om naar een grote nederlaag gespeeld te worden.  Wat volgde echter was een doelpuntloze periode van bijna 5 minuten van Meeuwenkant.  Toen deze minuten verstreken waren was DOS ingelopen tot 21-17. Noah Bijsterbosch, Romy Bijsterbosch en Lieveke Meiling brachten de stand op 24-17.  De Meeuwen en DOS zouden nog een aantal keer scoren, maar in problemen kwam de ploeg van Stoffelsen en van de Haar niet meer.  Daarvoor was het gat bij rust al geslagen en de Meeuwen had deze avond van DOS weinig te duchten.  Bij 26-21 floot arbiter Rob Meiling voor de laatste maal.   Een verdiende overwinning waar niets op af te dingen valt.  De wedstrijd tegen HKC begint zaterdag om 16.15 uur in sporthal het Dok in Hardinxveld-Giessendam.