Jens Zwijnenberg
Jens Zwijnenberg GV Orion

Mooie resultaten turners Orion Putten in derde divisie

20 januari 2019 om 22:09 Sport/sport Deel je nieuws

De turners van Orion Putten behaalden mooie resultaten tijdens de tweede plaatsingswedstrijd voor de 3e divisie Instap en de districtsfinale.

Jens Zwijnenberg mocht al vroeg in de ochtend zijn oefeningen in de categorie Instap 17 laten zien. Na een goede vierde plaats op de eerste voorronde was Jens vastbesloten om nu met een medaille naar huis te gaan. En dan lukte, wat was hij trots! Vooral zijn oefeningen op ringen, sprong en brug werden door de jury met hoge punten gewaardeerd. Wij verwachten dat dit genoeg zal zijn voor een plaats in de landelijke wedstrijden.

In wedstrijd drie was het de beurt aan Gido Blom, Jos van Wijk en Nino Maarseveen. De verschillen tussen de turners in de categorie Junior I 8 waren heel erg klein, waardoor het gedurende de hele wedstrijd erg spannend was. Gido behaalde zijn beste resultaat op sprong, Jos op ringen en Nino op brug. Nino werd tweede (op 0,03 pnt. van de winnaar), Jos 5e (op 0,8 pnt.) en Gido 8e.

In de laatste wedstrijd kwamen Jarno van Marrum en Xander Houtman uit in de categorie Junior II 7. Xander was al lange tijd geblesseerd, maar besloot toch zijn wedstrijd te turnen. En dat deed hij boven verwachting! Vooral zijn oefening op vloer werd met mooie punten beloond. Jarno is dit jaar gepromoveerd en heeft een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Hij behaalde zijn beste resultaat op het onderdeel sprong. Xander werd uiteindelijk 6e, Jarno 7e.

Barend Stoffer nam deel in de hoogste categorie voor Orion: Senior 6. Barend turnde in zijn deelnemersveld veel moeilijke oefeningen. Zo liet hij een vluchtelement op de rekstok zien en ook zijn oefening op voltige was de moeite waard. Lange tijd bleef het dan ook spannend in zijn categorie. Het leek er even op dat Barend net buiten de prijzen was gevallen, maar bij het nakijken van de scores bleek dat hij toch derde was geworden. Een medaille die nog even flink werd gevierd door de Orion supporters!

Deze mooie resultaten zorgen voor veel vertrouwen voor de landelijke wedstrijden in maart.