Soms zijn de hondenprullenbakken vol.
Soms zijn de hondenprullenbakken vol. Arap-John Tigchelaar

Wij Putten stelt vragen over hondenprullenbakken

21 januari 2019 om 12:34 lokaal Deel je nieuws

Wat gaat de gemeente doen aan overlast rond hondenprullenbakken? Dat is de kern van schriftelijke vragen die Wij Putten aan het college heeft gesteld.

Aanleiding is het gegeven dat sommige hondenbezitters rond de jaarwisseling poepzakjes onder de prullenbakken hadden gelegd. Deze zijn rond de jaarwisseling gesloten, om te voorkomen dat ze met vuurwerk worden opgeblazen. “Geen fraai gezicht, die losse zakjes. Bovendien bestaat de kans dat er rotzooi mee wordt getrapt”, zegt raadslid Joyce Kamphuis. Los hiervan krijgt Wij Putten ook signalen dat prullenbakken soms vol zijn, omdat ze niet op tijd worden geleegd.

Kamphuis wil daarom van het college weten hoe vaak de prullenbakken worden geleegd en of er prullenbakken zijn die sneller vol zijn dan de andere. “In dat geval zou de gemeente kunnen besluiten om deze vaker te legen”, suggereert het raadslid van Wij Putten. Ook wil zij weten of de gemeente heeft nagedacht over maatregelen om te voorkomen dat poepzakjes onder de prullenbakken terechtkomen, in het geval de bakken zijn gesloten. “We hopen dat dit probleem bij volgende jaarwisselingen is opgelost”, zegt Kamphuis.

Overigens wijst zij er wel op dat de fractie van Wij Putten zeer te spreken is over het grote aantal hondenprullenbakken, met name in de wijken Husselerveld en Bijsteren. “Op deze manier blijft het hondenpoepprobleem beheersbaar”, zegt ze.

 

 

 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie