Panfluitiste Carina Bossenbroek is bij de Hartverwarmende zang- en orgelavond.
Panfluitiste Carina Bossenbroek is bij de Hartverwarmende zang- en orgelavond. Eigen foto

Dit is er de komende tijd te doen in de regio

23 januari 2019 om 16:28 lokaal

PUTTEN De Puttenaer plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

25 januari

Putten

[Give a little love...
[14:00 Verlengde Dorpsstraat 1
Give a little love... aan iemand die eventjes in het zonnetje gezet mag worden. Mensen die even een hart onder de riem nodig hebben, of mensen die veel alleen zijn. Of mensen die wat betekenen voor de gemeenschap. Geef op vrijdag 25 januari bij Miller & Monroe aan de Verlengde Dorpsstraat een beetje liefde aan een medemens..

26 januari

Putten

[PHG Boekenmarkt za. 26 januari
[10:00 Bilderdijkstraat 43a

De eerstvolgende boekenmarkt wordt gehouden op zaterdag 26 januari van 10.00 tot 15.00 uur. Naast de verkoop van boeken, lp's, cd's en dvd's wordt tijdens deze boekenmarkt aandacht geschonken aan kunst. Naast de vele boeken over kunst is er ook een verkoop van schilderijen van Henk Vijge.
De PHG Boekenmarkten vinden plaats in de voormalige basisschool Klein Schovenhorst, Bilderdijkstraat 45 te Putten (eigen ingang tegenover de Aldi). Wie boeken beschikbaar wil stellen, kan contact opnemen met Peter Vink via 06-51179335.

Putten

[Hartverwarmende zang- en orgelavond
[19:30 Kerkplein 11
De concertcommissie organiseert op zaterdagavond 26 januari een hartverwarmende zang- en orgelavond in de Oude Kerk van Putten. Met twéé orgels en panfluit als begeleiding en muzikale omlijsting. Veelvuldige samenzang van prachtige psalmen en gezangen siert het programma, zoals psalm 146 en 'Neem mijn leven, laat het Heer' met verschillende melodieën.

De twéé orgels zullen worden bespeeld door de bekende musici André van Vliet en Marco den Toom. Ook wordt muzikale medewerking verleend door de panfluitiste Carina Bossenbroek. De samenzang zal worden afgewisseld met muzikale intermezzo's zoals Psalm 42 van Piet van Egmond en het bekende lied 'Ik zal er zijn'. Het concert begint om 19.30 uur. De toegang is vrij, wel wordt bij de uitgang een collecte gehouden.

28 januari

Putten

[Lezing: De Olfar Telescoop
[20:00 Harderwijkerstraat 14
Professor Mark Bentum geeft maandagavond 28 januari om 20.00 uur een lezing over de Olfar Telescoop. De lezing vindt plaats in Hotel Hof van Putten, Harderwijkerstraat 14, 3881 EH Putten. De lezing is gratis voor leden van Astra Alteria. Niet-leden betalen 6 euro. Professor Mark Bentum is hoogleraar aan de TU in Eindhoven en is verbonden aan de Nederlandse Stichting voor Onderzoek in de Radioastronomie (ASTRON). Hij is gespecialiseerd in laagfrequente radio-astronomie en de grondlegger van het OLFAR (Orbiting Low Frequency Antennas for Radio astronomy) project in Drente. Hij gaat vertellen over zijn systeem van satellieten die waarnemen op een golflengte lager dan 30 MHz. Op deze manier hoopt hij meer informatie te verzamelen over de vroege kosmos (dark ages).

29 januari

Putten

[Geschiedenis van het Jodendom
[20:00 Brinkstraat
Weinig volken hebben zo'n lange en bewogen geschiedenis als het Joodse volk. Die geschiedenis is onlosmakelijk verbonden met de Joodse godsdienst, de oudste monotheïstische godsdienst ter wereld.Hoe is die godsdienst ontstaan? Om die vraag te kunnen beantwoorden, gaan we ver terug in de tijd, tot ongeveer het jaar 1200 voor Christus.

De unieke god van de Israëlieten won snel terrein op andere goden, er verschenen teksten die later werden samengevoegd tot de canon van het Oude of Eerste Testament. In die geschiedenis gaan we ons op dinsdag 29 januari verdiepen op deze avond van Vorming en Toerusting. De avond is in de Rooms-Katholieke kerk aan de Brinkstraat. De spreker deze avond is dhr. L. Mulder. Tijdens de pauze wordt een collecte gehouden. Opgeven kan bij Marja Benschop, tel 0341-358079

30 januari

Putten

[Credoavond met Bram van Oort
[19:45 Achterstraat 39
In de Gereformeerde kerk aan de Achterstraat in Putten is er woensdagavond 30 januari weer een Credoavond. Spreker op deze avond is Bram van Oort uit Zutphen. Hij komt vertellen over de voettochten die hij heeft gemaakt. Van Canterbury naar Rome en later via Athene en de Turkse zuidkust naar het Heilige Land. In 2017 eindigde deze voettocht in Jeruzalem. De avond begint om 19.45 uur. Inloop vanaf 19.15 uur met koffie en thee.

1 februari

Putten

[Kajuitzangers organiseert muzikale avonden
[12:00 Diverse straten
Shantykoor de Kajuitzangers organiseert op vrijdag 1 en zaterdag 2 februari een muzikale avond in MFC Stroud. Vrijdagavond zal medewerking worden verleent door Paddy's Passion. Paddy's Passion brengt Shanty muziek met een Ierse sound. Toegangsprijs bedraagt slechts 10,- euro voor één avond en 15,- euro voor beide avonden. Kaarten zijn verkrijgbaar bij MFC Stroud, VVV Putten en bij de koorleden.

Putten

[Bingo-avond Woord en Daad
[19:30 Jacob Catsstraat 76
Woord en Daad houdt op vrijdag 1 februari een bingo-avond in het Denksportcentrum aan de Jacob Catsstraat 76. De avond begint om 19.30 uur. Later instromen kan ook. Er is ook een kinderronde met mooie prijzen. De opbrengst gaat naar het nieuwe project van Woord en Daad: 'WASH'; schoon drinkwater en hygiëne voor arme mensen. Meer informatie: Adriana Geertsema, 354710.

16 februari

Putten

[Zang van de Lofstem
[19:30 Waterweg 32
De gemengde zangvereniging 'De Lofstem' houdt op zaterdag 16 en 23 februari 2019 haar jaarlijkse zangavond in het verenigingsgebouw 'Steenenkamer', Waterweg 34 te Putten. Deze avonden beginnen om 19.30 uur en de zaal is open vanaf 19.00 uur. De entree bedraagt 4,00 euro. Het geheel staat onder leiding van dirigent Leander van der Steen. Het koor wordt deze avonden begeleid door Adrie-Jan de Korte op de piano, Annemarie Langerak-Mons op de dwarsfluit en Miranda Mons op de klarinet. Er zal ook samenzang zijn. Daarnaast zullen er enkele voordrachten zijn.

21 februari

Ermelo

[Kerk op straat – info-avond De oase
[19:30 Dokter van Dalelaan 9
In De Oase is er op donderdag 21 februari een informatieavond over 'Kerk op straat'. Willem en Linda Zijl van de landelijke organisatie Prayer Station zullen vertellen over hun ervaringen. Prayer Station is een vorm van gebedsevangelisatie op straat. Zie ook: www.prayerstation.nl. De avond begint om 19.30 uur, de deuren zijn open vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie