JO10 van Rood Wit tegen Stroe
JO10 van Rood Wit tegen Stroe Johan vd Bunt

Rood-Wit maakt jeugd blij met zaalvoetbalcompetitie

24 januari 2019 om 20:28 Sport/sport Deel je nieuws

Voetbalvereniging Rood-Wit ’58 heeft samen met voetbalverenigingen v.v. Veluwse Boys uit Garderen, s.v. Harskamp en v.v. Stroe voor de tweede keer de handen ineengeslagen voor de jeugd. Samen hebben zij de afgelopen drie zaterdagen een zaalvoetbalcompetitie georganiseerd voor de voetbalteams JO8 t/m JO11 (jeugd onder de 8 t/m 11 jaar). Het doel was om de kinderen in de wintermaanden een sportieve uitdaging te bieden.

 

Ook deze keer vonden de zaalvoetbalcompetities in de sporthal van de Jacobus Hoeve in Stroe plaats. Afgelopen zaterdag was de laatste wedstrijddag. De gemoedelijke sfeer onder de ouders, de warme entourage en de lekkere koffie maken het gezellig, aldus een toekijkende ouder. Finn uit team JO9-1 vertelt dat hij sneeuw erg leuk vindt maar dat het jammer is dat ze daardoor niet kunnen trainen. Daarom is hij heel blij dat ze afgelopen zaterdagen wel konden voetballen in een zaal. Henry (leider van team JO9-2) liet weten dat hij het heerlijk vindt om kinderen tijdens de winterstop toch lekker bezig te zien met voetbal.

 

Rood-Wit is een actieve vereniging waarbij iedereen elkaar kent. Deze zaalvoetbalcompetitie zorgt voor een gezellige band onderling en houdt de conditie van onze jeugd op peil. Dat is een goede basis, vertelt Henk Doppenberg, voorzitter jeugdbestuur. Onze jeugdleden zijn belangrijk, maar de ouders moeten er ook een goed gevoel bij hebben. Om hen te ontzorgen worden de kinderen met de Rood-Wit jeugdbus opgehaald en thuisgebracht voor de trainingen. Natuurlijk blijven we ons ook ontwikkelen op sportief gebied. Want een gezonde competitiementaliteit in combinatie met spelvreugde zorgt voor de beste voetbalprestaties, aldus Henk. Om die reden zoeken we steeds naar sportieve uitdagingen en activiteiten, zoals deze zaalcompetitie. Daarnaast houden we elk seizoen een ouderavond, waarbij we de ouders vragen naar suggesties en opmerkingen. Die voeren we vervolgens zo goed mogelijk uit. Zo verbeteren we ons stukje bij beetje, beëindigt Henk het interview.

De allerjongste doen ook mee
Coach in concentratie
JO11 van Stroe tegen Rood-Wit
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie