Grote zege waterpoloërs Triton

27 januari 2019 om 14:55 Sport/sport Deel je nieuws

De waterpoloheren van Triton hebben zaterdagavond een grote zege behaald op De Grunte uit Hardenberg. Met attractief waterpolo kregen de bezoekers geen enkel kans op een goed resultaat. Stefan Boers was met maar liefst vijf treffers de absolute uitblinker aan Triton zijde en had hij een groot aandeel in de 16-6 zege. Met periodestanden van 4-2, 5-1, 2-2 en 5-1 was er geen enkel misverstand dat alleen de thuisploeg recht had op de zege.

Vanaf minuut 1 was Triton duidelijk de bovenliggende partij. Er werden veel kansen gecreerd en ook overtuigend afgerond. Dat zorgde ervoor dat de thuisploeg al snel in het zadel werd geholpen. Verdedigend had men weinig te duchten en kon met het ijzersterke blok van Robert Bakker, Egbert van Essen en keeper David Kras eenvoudig op de been blijven.
Met 4-2 werd de tweede periode ingegaan en ging het gaspedaal helemaal open. De ene aanval werd nog beter uitgespeeld als de ander en dat resulteerde in liefst 5 doelpunten voor Triton waar de Grunte er slechts 1 tegenover konden stellen.

Met 9-3 in de rust werd door coach Wiltvank gehamerd om de rust te bewaren en niet overmoedig te raken. Deze woorden kwamen slechts ten delen over in de 3e periode. Aanvallend werd er regelmatig te snel geschoten of gekozen voor de moeilijkste oplossing. Dat zorgde ervoor dat de voorsprong niet werd uitgebouwd met 2 doelpunten voor beide ploegen.
Met een geruststellende 11-5 voorsprong werd de laatste periode ingegaan. Ook toen werd nog eens flink aan het doelsaldo gewerkt en konden er nog 5 doelpunten aan het totaal worden bijgeschreven. Doelpunten Triton: Stefan Boers 5x, Geelco Koetsier 3x, Mark Jonker en Erik Westerbroek 2x, Jens Slofstra, Eelco Bakker, Antoine Sanders en Harold Mons (allen 1x)

Met de 16-6 overwinning, de derde op rij en met 12 punten uit de laatste 5 wedstrijden zijn de waterpoloërs van Triton duidelijk weer de weg naar boven ingeslagen. Met een 8e positie op de ranglijst is er aansluiting met de middenmoot.
Beste voorbeeld van de gedaanteverwisseling die de ploeg heeft ondergaan is Stefan Boers. Voor de winterstop deelde Boers in de malaise en kon maar niet zijn juiste vorm vinden. Sinds de winterstop speelt hij vrijuit en laat hij vooral in de laatste wedstrijden zijn werkelijke niveau zien.

In de komende weken staan er drie lastige uitwedstrijden op het programma, te beginnen volgende week tegen subtopper DWV in Doesburg.