Masters van Triton Putten strijden op het Open Nederlandse Master Kampioenschappen

29 januari 2019 om 16:35 Sport/sport Deel je nieuws

Van 24 t/m 27 januari werd het Open Nederlandse Master Kampioenschappen (ONMK) gehouden in Zwolle. Er deden veel top zwemmers aan mee van alle leeftijd groepen en ook zwemmers van uit het buitenland streden mee ( 40 verschillende landen ). Van Z & PC Triton Putten hebben 3 zwemmers meegedaan Rick Vaarkamp, Alex Hagedoorn en Hans Stoffers.

Hans Stoffers was dit weekend wel de veelvraat van het stel, want hij zwom alle dagen. Het was ook erg knap dat hij op elke afstand die hij zwom een persoonlijk record zwom, op de eerste dag zwom hij de 1500 meter vrij en werd daar knap 5e op de andere dagen zwom hij ook nog de 50, 100, 200 vlinder en de 100 school. Hans zwom alle vlinder afstanden in de top tien van zijn leeftijdsklasse (20+) en op de schoolslag werd hij twaalfde.

Rick Vaarkamp mocht ook uit komen op de 100 meter schoolslag en na een spannende strijd zwom hij net iets boven zijn inschrijftijd en werd drieëntwintigste van zijn leeftijdsklasse (25+).

Alex Hagedoorn is een echte sprinter en zwom dit weekend de 50 meter rug en de 50 meter vrij. Op de 50 meter rugslag zwom hij helaas boven zijn tijd maar werd knap zesde van zijn leeftijdsklasse en op de 50 meter vrij slag werd Alex negentiende van zijn leeftijdsklasse (45+)

We kunnen weer terug kijken op een mooi kampioenschap en we zijn trots op onze zwemmers wat ze bereikt hebben.

– Hans Stoffers

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie