Behandeling van schapen en geiten tegen maagdarmwormen vraagt aandacht
Behandeling van schapen en geiten tegen maagdarmwormen vraagt aandacht Jolette van Eijden

Informatieavond voor schapenhouders

14 februari 2019 om 12:25 lokaal Deel je nieuws


 

Dierenartsen AnimalCare houdt op maandag 11 maart 2019 een informatieavond voor schapen- en geitenhouders. Vanwege de zorgelijke toename van de ongevoeligheid van maagdarmwormen voor de meeste wormbestrijdingsmiddelen, is het erg belangrijk om goed na te denken over het bestrijden van maagdarmwormen.

 

Tijdens deze avond wordt aandacht besteed aan onderwerpen als het ideale moment van ontwormen, wanneer het zinvol is om mestonderzoek te laten doen, hoe er het beste ontwormd kan worden, de specifieke gevoeligheid voor worminfecties van geiten en de vraag of alle dieren ontwormd moeten worden of dat een gedeelte van de kudde kan worden overgeslagen.

De avond wordt gehouden op de dierenartsenpraktijk, Goede Reede 3 in Harderwijk. Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar en om 20.00 uur start de informatieavond. Aan deelname aan deze avond zijn geen kosten verbonden. Wel is het nodig zich van tevoren op te geven via e-mail: veearts@animalcare.nl of via de telefoon (tijdens kantooruren): 0341-351235, optie 1 landbouwhuisdieren en paarden.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie