Revanche voor heren OMS

17 februari 2019 om 10:38 Sport/sport Deel je nieuws

De OMS-heren hebben zich uitstekend gerevancheerd voor de onnodig verloren wedstrijd van twee weken geleden. In de thuishaven Putter Eng werd Scylla 2 met 4-0 naar Wageningen terug gestuurd. De revanchegevoelens waren dubbel, omdat OMS eerder met dezelfde cijfers ten onder ging.

De wedstrijd van vrijdag leek wel een kopie van die in Wageningen. De thuisploeg dicteerde en de bezoekers kwamen niet in hun spel. Direct wist OMS druk te zetten op de passers van Scylla en dat resulteerde in voordelige scores van 10-4 en 15-7. Dennis Smit en Nico Nieuwenweg waren aanvallend goed op dreef en zorgden samen voor tien directe punten. Na 21-13 wist Scylla nog wat terug te komen tot 23-18, maar de setwinst kwam niet in gevaar: 25-19.

Ook de tweede set wist OMS te domineren, wat tot uiting kwam in de stand: 9-4 en 13-8. Enige verslapping en wat onnodige foutjes aan het eind van de set, toen die binnen leek te zijn (23-18), kwam OMS bijna nog duur te staan, want Scylla gaf zich nog niet gewonnen, kwam terug tot 24-24, waarna OMS de goede draad weer op kon pakken en via 26-24 een 2 – 0 voorsprong in sets nam.

Toen was het de beurt aan Muin Wassink en Arjen Luitjes  om uit te blinken. Met hun service en keiharde aanvallen wisten zij het Wageningse bolwerk te slechten. Dit pas in het tweede deel van de set, want tot 12-12 ging de strijd gelijk op. Na 17-13 moest Scylla gaan forceren en dus ging dit gepaard met fouten aan hun kant. Na 19-15 en 22-18 werd de derde set gewonnen met 25-22.

OMS bleef in het goede spoor, hield de druk erop en bleef aanvallend goed scoren. Ook serverend was de ploeg in goeden doen. Men wist totaal 13 aces te scoren. Achterin was Niels van Vliet passend en verdedigend een stabiele factor en met 25-17 was de 4-0 zege een feit en wisselden OMS en Scylla van plaats. OMS staat nu 7e en dat is een uitstekend resultaat.

Vrijdag volgt de lastige uitwedstrijd tegen Renswouw in Renswoude. Een ploeg in de top vier en OMS zal proberen een of twee punten, misschien wel meer,  mee naar Putten te nemen.