OMS dames winnen van Hellas

17 februari 2019 om 10:50 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen vrijdagavond stond er voor de dames van OMS een thuiswedstrijd tegen de nummer vier op het programma. Dat de wedstrijden tegen Hellas uit Nunspeet altijd leuk zijn werd ook nu weer bevestigd.

Met José van Ommen en Emma Luitjes uit het tweede team was het begin van de eerste set nog wat stroefjes. Maar na een tussenstand van 7-5 begon het steeds beter te lopen aan OMS kant.De servicedruk werd verder opgevoerd en Hellas moest passen. De ploeg uit Nunspeet met behoorlijk wat aanvalskracht kon niet een gepast antwoord geven op het gevarieerde spel van OMS. En zo ging de set met 25-17 richting de Puttense ploeg.

Ook in de tweede set na een kleine slow start was het OMS die de boventoon voerde en ook verdedigend zat het bij OMS goed in elkaar. Diane Bakker kon met de prima passing iedereen bedienen in de aanval en ook deze ging relatief eenvoudig met 25-18 naar OMS.

Baukje Mijnten-Wouda, die een uitstekende wedstrijd speelde, nam de diagonaal positie over van Lydia Bakker en ook José van Ommen kwam binnen de lijnen. Dat Baukje Mijnten Wouda op elke positie uit de voeten kan werd ook nu bevestigd. Met prima aanvallen werd de linksachter positie van Hellas regelmatig bestookt. Er werd als team in de soms lange rally's hard gewerkt en niemand had het idee dat het puntenverschil in de set toch groter was dan ons gevoel aan gaf. Want ook deze set werd toch ruim gewonnen door OMS met 25-13.

In de vierde set gaf OMS in het begin de ploeg uit Nunspeet teveel ruimte om in de set te komen. Met de winst op zak werd het wat slordiger bij OMS, maar na een 2-6 achterstand bleef het verschil tussen beide ploegen zo'n vijf punten.
Halverwege kwam Larissa Koedijker in het veld om zo ook haar minuten te maken, maar zij kwam er jammer genoeg niet echt lekker in, zodat richting het einde van de set Céline Elbertsen haar weer verving. Céline pakte op karakteristieke wijze nog wat blokpunten mee, maar OMS moest toe zien dat de laatste set met 20-25 naar Hellas ging.

Al met al toch een prima 3-1 overwinning van de Puttense dames die nu nog wat vaster op die 2e plek staan. Aanstaande donderdag speelt OMS een thuiswedstrijd maar dan in Nijkerk tegen NVC om 19.30.Deze stond ook als thuiswedstrijd gepland aan het begin van het seizoen in september, maar kon vanwege een tekort aan speelsters niet gespeeld worden.