Paard komt uit stal
Paard komt uit stal Videohippisch

Paardenhuisvesting kan beter

17 februari 2019 om 16:16 lokaal Deel je nieuws

Sinds afgelopen maand is Human Horse Power uit Putten ambassadeur van het project Van box naar buiten. Als ambassadeur van dit project zoeken zij de financiële hulp van hun buren, plaatsgenoten en lokale bedrijven.

Paarden zijn kuddedieren met behoefte aan veel sociaal contact en beweging. Velen van hen staan het grootste deel van de dag alleen stil in hun eigen stal. Zoals een vogel alleen in een kooitje. Van box naar buiten is een non profit documentaire die op een positieve manier wil laten zien dat het mogelijk is om paarden buiten in een kudde te houden. De documentaire zal na productie gratis online beschikbaar komen. Deze onderwerpen komen aan bod in de documentaire;

Hoe worden paarden nu gestald?
Waarom houden we paarden eigenlijk in stallen?
Hoe leeft het paard in het wild?
Waarom zou je hun leefomgeving willen nabootsen?
En, hoe kan je zelf een verandering maken?

De documentaire laat opties zien voor paardeneigenaren en stalhouders met veel of weinig ruimte. De voordelen voor de mentale en lichamelijke gezondheid van het paard worden onderzocht en ondersteund met feiten en onderzoek.

Deze documentaire is een initiatief vanuit Videohippisch, gesteund door 240 ambassadeurs door heel Nederland en België. Samen willen zij een verandering teweeg brengen onder paardeneigenaren. eigen naam of bedrijfsnaam is één van die enthousiaste voorlopers op het gebied van paardenhouden.

Het is mogelijk dit project te steunen door een donatie te doen op www.vanboxnaarbuiten.nl

De crowdfunding loopt nog tot 8 maart 2019 en alle steun is welkom!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie