Massaontslag bij dierenambulance Ermelo Harderwijk

22 februari 2019 om 17:24 lokaal Deel je nieuws

De afgelopen maanden zijn er veel vrijwilligers gestopt vanwege een onwerkbare situatie. Andere zijn per direct ontslagen door het bestuur.Totaal zijn er ongeveer 20 personen noodgedwongen vertrokken.Dat waren o.a. ervaren chauffeurs - bijrijders, maar ook centralisten,vogelopvang,egelopvang,personeelszaken enz.Veel parate kennis en ervaring blijft nu ongebruikt.

Een grote groep vrijwilligers van de dierenambulance Ermelo -Harderwijk maakt zich nu grote zorgen over het dierenwelzijn in hun omgeving/werkgebied.

Het bestuur gaf tijdens een vergadering aan overbelast te zijn en vroeg om ondersteuning.Enkele vrijwilligers zijn bij elkaar gekomen om een denktank te vormen en hebben vervolgens hun plannen aan het bestuur voorgelegd zodat de dieren geholpen kunnen blijven worden. Deze plannen werden als een motie van wantrouwen gezien waardoor de situatie is geëscaleerd en er een onwerkbare situatie voor de vrijwilligers is ontstaan..

Zowel intensieve gesprekken van enkele vrijwilligers met het bestuur als ook mediation door de oorspronkelijke oprichters van de stichting dierenanbulance Ermelo-Harderwijk bracht niet het gewenste resultaat.

Bij de volledige personeelsbezetting was het inroosteren soms al een probleem.Nu is het team inmiddels met  meer dan de helft gekrompen waardoor er grote kans is op onwenselijke situaties zoals dode en gewonde dieren die langs de weg blijven liggen,spoedeisende ritten die vertraging oplopen. Ook mensen zonder eigen vervoer die met hun ziek dier naar de dierenarts moeten komen dan in het gedrang.

Onze zorgen gaan uit naar alle jonge dieren die vroegtijdig verlaten worden door hun ouders.Tevens maken we ons ook zorgen over de betrokken donateurs en sponsors die de stichting dierenambulance Ermelo - Harderwijk met een warm hart ondersteunen.

Een grote groep ervaren vrijwilligers staan te popelen om weer aan de slag te gaan maar dan wel onder een professioneel en betrouwbaar bestuur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie