David Kras in actie
David Kras in actie R. Vaarkamp

Triton wint in Emmeloord

24 februari 2019 om 10:06 Sport/sport Deel je nieuws

De waterpoloërs van Triton hebben zaterdagavond na de winst op Zignea definitief de aansluiting gevonden met de middenmoot van de ranglijst. Na een aarzelende eerste helft kon in het tweede deel van de wedstrijd ruim afstand genomen worden van de thuisploeg en eindigde de wedstrijd in 5-10 in het voordeel van Triton. 

Triton had het aan zichzelf te wijten dat er na 1 periode niet een ruime voorsprong was genomen. Diverse grote kansen waren niet aan de ploeg van coach Wiltvank besteed en kreeg Triton de deksel op de neus door tegen een achterstand aan te lopen.Stefan Boers zorgde voor de gelijkmaker. Na ook een moeizame tweede periode liep Zignea zelfs uit naar 3-1. Deze achterstand werd vlak voor het einde van de tweede periode door twee oplevingen (Erik Westerbroek en Harold Mons) teniet gedaan en leek de ploeg eindelijk wakker geworden.

Niets was minder waar. Begin derde periode kon wederom Zignea op voorsprong komen (4-3) maar was het daarna toch echt Triton wat de klok sloeg en was het verzet van de thuisploeg definitief verbroken. Door actief te bewegen kon Zignea het steeds minder vaak bijbenen en kreeg Triton de kansen. Boers trok de stand gelijk naar 4-4 waarna Geelco Koetsier een mooi uitgespeelde aanval doeltreffend kon afronden. Vlak daarna kon dezelfde Koetsier uit een verkregen strafworp de 4-6 op het bord zetten.

De laatste periode werd ingegaan met een veilige marge welke vakkundig door Triton werd uitgebouwd. Aan de basis van de overwinning lag deze avond Keeper David Kras. Vooral in de fase(s) dat Triton onder druk stond kon hij zich enkele keren onderscheidden door prachtige reflexen.
Ook begin 4e periode kon hij enkele grote kansen van Zignea onschadelijk maken waardoor de rest van de ploeg de wedstrijd vakkundig kon beslissen. Door doelpunten van Boers (2x) Koetsier en Mons (strafworp) werd op een mooie 5-10 overwinning geeindigd.

Door deze winst sluit Triton aan bij de middenmoot en lijkt de kans op degradatie definitief geweken. Met een groot gat van 7 punten naar de nummer 10 met nog 6 wedstrijden op het programma kunnen de Puttenaren zelfs naar boven kijken. Diverse ploegen staan op korte afstand waardoor een hogere plek op de ranglijst tot de mogelijkheden zou kunnen behoren als de ploeg ook in de komende wedstrijden dit niveau kan vasthouden. Over 2 weken wordt de competitie hervat in de thuiswedstrijd tegen koploper Thetis. 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie