Bezoeker sterrenkijkdagen
Bezoeker sterrenkijkdagen Michel Jochems

Sterrenkijken door een Telescoop

26 februari 2019 om 18:48 lokaal Deel je nieuws

Sterrenvereniging Astra Alteria doet ook dit jaar mee en je ben vanaf 19:30 uur van harte welkom in en rond de Gabriëlschool, Kelnarijstraat 40, 3881 CC te Putten. Buiten staan meerdere telescopen opgesteld op het schoolplein. De blikvangers zijn de maan (een dag na het eerste kwartier), de Pleiaden, de rode planeet Mars en de Orion-nevel. Sterren en sterrenbeelden zullen met een laserpointer worden getoond en benoemd.

Ook binnen kun je de sterrenhemel bekijken met het programma Stellarium en is er een videopresentatie te zien van de sterrenhemel. Met een Tellurium zal worden getoond hoe het komt dat we op aarde seizoenen hebben. Ook zal er uitleg gegeven worden over de melkweg en maak je kennis met het “eetbare” zonnestelsel. Bij de informatietafel kun je terecht voor al je vragen en krijg je een vragenlijst (quiz) mee, zodat je op interactieve wijze ons universum leert kennen.

Natuurlijk hopen we op onbewolkt weer, maar ook bij bewolkt weer kun je kennis maken met de sterrenhemel en valt er heel veel te ontdekken.
De toegang is gratis! Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Nadere informatie te verkrijgen bij Michel Jochems (06 41476474). Bezoek ook onze website voor meer informatie: www.astraalteria.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie