Erelid Wim van Dort
Erelid Wim van Dort Pieter Slofstra

"Fontanus huldigt erelid en 8 jubilarissen

8 maart 2019 om 16:05 lokaal Deel je nieuws

De algemene ledenvergadering van Christelijk Interkerkelijk Mannenkoor “Fontanus” op 5 maart j.l. was een feestelijke bijeenkomst. Er waren in totaal 8 jubilea te vieren. Vijf leden waren 10 jaar lid, twee leden 20 jaar en één lid 30. Alle jubilarissen ontvingen uit handen van de voorzitter, de heer Aalt Posthouwer, en de vice voorzitter de heer Coen van Bemmel, de felicitaties en een fraai boeket bloemen.

De volgende huldiging viel Wim van Dort ten deel. Hij was naar het tweede deel van de vergadering gelokt zonder te weten wat in het eerste deel besproken was. Wim was lid van “Fontanus” sinds de oprichting. Hij bekleedde diverse functies binnen het koor, waaronder die van voorzitter. Onlangs moest Wim vanwege zijn ver gevorderde leeftijd en afnemende gezondheid, afscheid nemen als actief lid. Het bestuur stelde voor om hem, vanwege zijn grote verdiensten voor het koor, te benoemen tot erelid van “Fontanus”. Daar was de vergadering het volledig mee eens. Toen hij, niets vermoedend, arriveerde werd hij volkomen verrast door de benoeming. “Ik sta niet snel met mijn mond vol tanden maar nu weet ik echt niet wat ik moet zeggen! Ik ben er blij mee!” Een spontaan applaus volgde.

Na een gedegen voorbereiding werd besloten om nieuwe koorkleding aan te schaffen. De smoking wordt vervangen door een wat moderner donkerblauw kostuum met stropdas en pochet. Om de eigen bijdrage voor de leden te beperken, wordt nog gezocht naar een bedrijf dat bij wil dragen in de kosten. Als alles volgens plan verloopt, zal “Fontanus” op maandag 6 mei, tijdens het traditionele Bevrijdingsconcert, voor het eerst in de nieuwe outfit optreden.

Binnen het bestuur van “Fontanus” zijn Coen van Bemmel, tweede voorzitter en Pieter Slofstra, penningmeester voor een nieuwe termijn van 3 jaar herkozen.

De voorzitter keek met dankbaarheid terug op het afgelopen jaar. Voor hem persoonlijk was het Kersconcert in de Hersteld Hervormde Kerk wel een van de hoogtepunten. Hij sprak met tevredenheid over de grote opkomst van de leden bij zowel repetities als concerten. Het koor telt momenteel zo'n 100 leden. Bij "Fontanus" heerst een gezellige en vriendschappelijke sfeer, waar niet alleen met de mond, maar vooral ook met het hart wordt gezongen, "tot eer van onze Hemelse Vader".

Meer informatie is te vinden op de website van het koor: www.mannenkoorfontanus.nl

 

Jubilarissen Fontanus 2019
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie