Heren OMS kunnen niet verrassen

17 maart 2019 om 10:48 Sport/sport Deel je nieuws

Twee setpoints in de derde set konden de heren van OMS niet verzilveren en kampioenskandidaat Renswouw ging er zodoende met de volle buit vandoor: 0 – 4.

Het sterke Renswouw was niet van plan om cadeautjes uit te delen in Putten en trok fel van leer in de eerste twee sets. Met een gevaarlijke service en veel aanvalsgeweld zetten zij OMS zodanig onder druk, dat de thuisploeg niet in hun spel kon komen. OMS ontwikkelde te weinig gevaar om het de bezoekers moeilijk te maken. Na 14-25 en 16-25 was het snel 0-2 in het voordeel van Renswouw.

De derde set gaf een heel ander beeld. OMS gooide de schroom van zich af en zette nu druk op de tegenstander met service en aanval. Bij 8-13 serveerde Bauke Meints zijn ploeg naar 14-13 en de Puttenaren gingen geloven in een goed resultaat in deze set. De middenaanvallers Arjen Luitjes en Nico Nieuwenweg scoorden nu veelvuldig en op 24-23 kreeg OMS zijn eerste setpunt, dat vakkundig door Renswouw teniet werd gedaan. Op 26-25 stond het tweede setpunt voor OMS op het bord, maar ook dit werd niet benut. OMS maakte daarna twee beslissende fouten en met 26-28 trok Renswouw de winst naar zich toe.

In de vierde set werd OMS weggespeeld. Te veel fouten met service en aanval aan Puttense kant en een bijna foutloos spelend Renswouw brachten een pijnlijke 8-25 stand op het scorebord en het 0-4 verlies was een feit.

Zaterdag moeten de heren alle zeilen bijzetten om in Arnhem het een plaats lager staande Aethos 2 te verslaan. OMS staat nu nog achtste, maar moet niet verder wegzakken op de ranglijst. Maar er komen nog drie kansen en enkele hiervan zal OMS zeker gaan benutten.