Triton verkijkt zich op Proteus

17 maart 2019 om 11:52 Sport/sport Deel je nieuws

De poloërs van Triton hebben afgelopen zaterdag een pittige wedstrijd gehad tegen Proteus uit Twello. Helaas voor de mannen van Triton was dit een bittere 10-6 nederlaag geworden.

Vanaf het eerste partje was duidelijk dat Proteus zich niet ging neerleggen bij de strijd om te promoveren. Triton probeerde vanaf begin een vlammende start te maken, maar ze konden het fijne spel van de week ervoor niet terug vinden. Hierdoor kwam Proteus vrij vlot op 2-0 te staan. Gelukkig kon Triton wel even de tanden laten zien door een sterke openingstreffer van Stefan Boers. Uiteindelijk door een goede treffer van Erik Westerbroek, bleef het eerste partje helaas in handen van de tegenpartij met 4-2.

Voordat Triton begon aan het 2e deel van de wedstrijd, werd door coach Wiltvank nog even het vuur opgestookt bij de ploeg. Dit had toch wat geholpen, ze namen iedere kans om te schieten en probeerden het spel naar zich toe te trekken. Hoewel het Proteus was, die de kansen prima kon afmaken met snelle counters en slim spel. Aan de kant van Triton werd met man en macht gewerkt voor de doelpogingen, met krachtige schoten van Antoine Sanders en Erik Westerbroek, wat resulteerde in een aansluiting. Helaas door veel uitsluitingen aan de kant van Triton, was de wedstrijd vaak in het voordeel van Proteus. Maar gelukkig was doelman David Kras niet makkelijk te passeren, zo bleef de hoop op winst bij Triton sterk leven. Uiteindelijk werd het de 2e part 5-4.

Het 3e part werd duidelijk dat door veel missers en niet uitgespeelde kansen, de frustraties al wat opliepen bij Triton. Al kreeg Triton de kansen met veel manmeer situaties, ze werden niet bekroond met doelpunten. Het spel werd nog fysieker en het werd duidelijk dat Proteus meer kracht had om de score uit te breiden. Met 8-4 op het bord, werd er afgefloten voor de 3e part.

Het laatste partje werd gelijk een massale aanval van Triton, er was duidelijk nog wilskracht om alles eraan te doen om toch de boel recht te trekken. Dit resulteerde in een uitsluiting van de keeper van Proteus. Als mooie verrassing kon, na de genomen time-out van Triton, de keeper David Kras zijn eerste doelpunt van het seizoen pakken door te scoren vanaf zijn lijn. Toch bleek dit geen afschrikmateriaal te zijn voor de thuisploeg. Er kwam nog een slotoffensief en, hoewel Triton heeft gevochten als leeuwen, werd de voorsprong van Proteus groter. Uiteindelijk, nog een treffer van Harold Mons, was de wedstrijd gespeeld met 10-6 in het voordeel van Proteus.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie