OMS in een latertje langs Libero'99

17 maart 2019 om 19:35 Sport/sport Deel je nieuws

Vrijdagavond speelden de dames van OMS thuis tegen Libero'99 met Marjolijn Baarslag als aanvulling uit D2. De wedstrijd begon pas om 22.20u dus het zou weer een latertje gaan worden.

OMS moest nog een wakker worden, want Libero'99 stond vrij snel op een 2-8 voorsprong. Met een paar servicepunten van Lydia Bakker kwam OMS terug naar 7-8.Maar toch was Libero'99 net even sneller in deze set en liep het weer uit naar 12-18.Uiteindelijk begon het bij de Puttense dames beter te lopen en kwam het weer terug tot 23-24,maar Libero'99 won de eerste set met 23-25.

Maar OMS ging door waar het in de eerste set mee was geëindigd. Met een prima servicedruk van o.a  Susannah Halmans liep OMS snel weg en verdedigend (sterk wapen) werd er steeds meer gepakt. Via een 8-3 en 16-9 voorsprong voor OMS had de Puttense ploeg duidelijk het heft in handen en won het deze set met 25-16.

De derde set bepaalde OMS opnieuw het spelletje en liet het Libero'99 niet meer in de wedstrijd komen. Met een paar mooie punten van onder andere Baukje Mijnten-Wouda won OMS gemakkelijk de derde set met 25-13.

In de vierde set kwam Marjolijn Baarslag in het veld op de middenpositie waardoor Baukje Mijnten-Wouda aan de buitenkant kwam te spelen in plaats van aanvoerster Susannah Halmans. Ook deze set bepaalde OMS wat er ging gebeuren. Met prima spelverdeling van Diane Bakker hield OMS de druk erop bij Libero'99 en Marjolijn Baarslag ging prima mee in een goed draaiend OMS.
Snel stond er een 14-7 voorsprong op het bord. OMS kwam niet meer in de problemen en ging ook snel richting het einde van de set en dus de wedstrijd.
Vlak voor middernacht stond er 25-15 op het telbord en dus uiteindelijk een 3-1 overwinning.

Met de complimenten van de tegenstander op zak kon er nog snel een drankje worden gepakt. Komende donderdag speelt OMS een uitwedstrijd tegen koploper Ormi uit Epe. Aanvang is om 20.30u.