Jens Zwijnenberg in actie op voltige GV Orion

Goede prestaties turners Orion Putten in kwartfinale

17 maart 2019 om 22:01 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag 16 maart stond de eerste kwartfinale voor de turners van Orion Putten op het programma.

Jens Zwijnenberg had zich middels twee voorrondes weten te plaatsen voor deze wedstrijd. Vooraf wisten we dat er in zijn categorie (Instap 17) veel tegenstand zou zijn. Landelijk gezien zijn er veel deelnemers in deze categorie, doorstroming naar de halve finale zou een hele opgave zijn. Jens liet zich daar echter niet door ontmoedigen en begon zijn wedstrijd voortvarend: hij werd tweede op ringen! Ook op het tweede toestel sprong behaalde hij een goed resultaat. Helaas moest hij wat punten laten liggen op de onderdelen brug en rekstok, waardoor we wisten dat het moeilijk ging worden. Met goede oefeningen op vloer en voltige sloot hij zijn wedstrijd af op een mooie 13e plek. Een plaats om trots op te zijn in een deelnemersveld van maar liefst 30 deelnemers!

Voor Barend Stoffer was de doelstelling vooraf duidelijk: hij wilde zich weten te plaatsen voor de halve finale in de categorie senior 6 en moest daarvoor bij de beste 24 turners eindigen. Na de achtste finale had Barend wat last van een blessure en kon zich niet optimaal voorbereiden. Ook tijdens de wedstrijd had hij hier wat last van. Ondanks dat turnde hij heel stabiele oefeningen; ongeveer gelijk aan zijn eerdere wedstrijd. Gelukkig bleek dat voldoende voor plaatsing, maar ook in deze categorie bleek de tegenstand zwaar: Barend werd 20ste.

De komende weken zal Barend zich verder gaan voorbereiden op de halve finale, hopelijk met wat nieuwe en moeilijkere elementen om zo de strijd aan te gaan. Voor enkele turners staat er nog een kwart finale gepland op 30 maart. Hopelijk kunnen zij Barend vergezellen naar de halve finale op 13 april in Enschede.