Gecontroleerde zege Triton

24 maart 2019 om 09:20 Sport/sport Deel je nieuws

De waterpoloërs van Triton hebben afgelopen zaterdag de wedstrijd in de onderste regionen van de ranglijst in Puttens voordeel beslist. De 6-3 overwinning op Losser, na een wedstrijd waarin de thuisploeg continue de voorsprong had, werd definitief veilig gespeeld in de vierde periode. Met deze overwinning werd alweer de 6e overwinning van dit kalenderjaar op het totaal bijgeschreven.

Op voorhand was duidelijk dat het een lastige wedstrijd zou worden. In het najaar werd de uitwedstrijd kansloos verloren en was het vooral de fysieke kracht van Losser die het Triton moeilijk maakte. Nadat coach Gerard Wiltvank zijn vooraf zijn ploeg op scherp had gezet startte Triton goed. Erik Westerbroek kon al vrij snel een afvallende bal promoveren tot een doelpunt. Nadat Losser de gelijkmaker had gemaakt was het Eelco Bakker die na een goede pass de 2-1 kon binnentikken.
De tweede periode kende een zelfde spelbeeld. Het fysieke van Losser tegen de snelheid en conditie van Triton. Uit een van de snelle uitbraken was het Stefan Boers welke rustig voor de goal de 3-1 kon scoren. De rest van de periode werd er van beide zijde niet gescoord.
Met name achterin had Triton een ijzersterk blok. Egbert van Essen, Antoine Sanders en aanvoerder Robert Bakker konden afwisselend de sterke midvoorspelers van Losser aan banden leggen. Daarnaast was vaste keeper David Kras afwezig en mocht Job Kuiper de honneurs waarnemen en zich kon onderscheiden door enkele prachtige reddingen.

In de 3e periode was het via een van richtingveranderd schot van Harold wat tot de 4-1 voorsprong leidde. Zoals vaker dit seizoen bracht Triton zich daarna toch weer in de problemen door slap de bal rond te spelen. Losser profiteerde gretig en kon op 4-2 komen. In de slotseconde van de periode kon het zelfs uit een strafworp de 4-3 maken waardoor er nog een uitermate lastige 4e periode in het verschiet lag.
Na wat kansen over en weer was het halverwege de 4e periode wederom Stefan Boers die na een snelle balverovering van Triton met zijn snelheid alleen op het doel van de tegenstander kon afgaan en zeer overtuigend kon afronden.
Daarna was het na een goed uitgespeelde manmeersituatie die aan alle onzekerheid een einde maakte en de 6-3 eindstand op het bord zette. Doelpuntenmaker was Geelco Koetsier die na een zeer ongelukkige wedstrijd van zijn kant zijn revanche nam en ijzig kalm de bal in de touwen joeg.

Volgende week wacht de derby in Nijkerk tegen degradant Flevo.
 




 
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie