Onnodig verlies voor wisselvallig OMS

24 maart 2019 om 12:25 Sport/sport Deel je nieuws

De heren van OMS speelden zaterdag in Arnhem tegen Aethos 2 en verloren onnodig met 3-1. Er was te weinig focus bij de Puttenaren, opdrachten werden niet goed uitgevoerd en men grossierde af en toe in fouten maken. Door afwezigheid van de gebroeders Meints en met een half geblesseerde Ewout Pit was OMS danig verzwakt, maar had de klus wel kunnen klaren. Gerard Douma kwam de gelederen versterken en deed dit goed, maar ook hij kon niet voorkomen dat de thuisploeg domineerde en er terecht met de winst vandoor ging.

Al direct vanaf het begin bleek Aethos een andere tegenstander dan in de wedstrijd in Putten, die OMS met 4-0 won. Goed passend en scherp serverend drukten de Arnhemmers OMS in de verdediging, waar de Puttenaren maar niet onderuit wisten te komen. Slechts zeven punten wist OMS te scoren en door gekregen punten van Aethos kwam er met 25-13 een eind aan de eerste set.

OMS kwam in het tweede bedrijf wat beter voor de dag: 2-5, maar direct maakte de thuisploeg gelijk: 5-5. OMS nam weer een voorsprong, vooral door sterk aanvallend spel van Arjen Luitjes en Muin Wassink en wist via 8-11, 14-18 en 18-21 nu wel als eerste de eindstreep te halen: 22-25. In de derde set verviel OMS weer in het foutenfestival van de eerste set en ook deze ging kansloos verloren: 25-14.

Het leek toch nog op een vijfsetter uit te draaien, want, net zoals in set twee kwam OMS langzaamaan in hun eigen spel, al was de passing en servicedruk te matig verzorgd. Toch voorsprongen van 7-9, 10-13 en 15-16. Dit was de laatste want OMS verviel weer in eigen fouten en verloor uiteindelijk terecht, al was de 25-22 wat draaglijker dan de eerdere verloren sets.

Toch staat OMS nog steeds op een verdienstelijke zevende plaats, al is de concurrentie wel dichterbij gekomen. Vrijdag, 5 april speelt OMS de laatste thuiswedstrijd. Hekkensluiter Pegasus 2 uit Nijmegen is de tegenstander en dan kunnen de heren laten zien wat ze in huis hebben. Aanvang: 21.30 uur in de Putter Eng.