Goede prestaties turners Orion Putten in kwartfinale derde divisie

31 maart 2019 om 21:13 Sport/sport Deel je nieuws

Ook dit weekend stonden er weer kwalificaties en kwartfinales op het programma voor de turners die uitkomen op de landelijke wedstrijden.

Namens Orion Putten kwamen Nino Maarseveen, Gido Blom en Jos van Wijk uit in de categorie Junior I. De mannen waren aan het begin van de wedstrijd zeer aan elkaar gewaagd: Gido turnde zijn beste oefening op het onderdeel sprong, Jos was de beste op de brug en rekstok en Nino op de vloer. De verschillende werden pas gemaakt op het onderdeel voltige. Jos is zeker geen fan van dit onderdeel, maar turnde een goede oefening. Hij had nog gehoopt een super element te kunnen turnen op ringen, maar helaas lukte dat niet. Jos werd uiteindelijk 17e. Gido turnde goede oefeningen op voltige en op ringen, maar zijn punten vielen wat tegen bij wat we verwacht hadden. Gido behaalde de 15e plaats. Nino zijn oefeningen waren zoals we van hem gewend zijn super netjes, zijn punten waren daar ook naar. Nino behaalde een goede 6e plaats.

Omdat de verschillen in deze categorie heel klein waren vielen Jos en Gido net buiten de plaatsing voor de halve finale. Nino heeft zich wel geplaatst en zal samen met Barend Stoffer deelnemen tijdens de wedstrijden op 13 april in Enschede. Daar zullen zij strijden om een plaatje in de finale en de toestelkampioenschappen.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie