Waterpoloërs Triton verliezen laatste wedstrijd

14 april 2019 om 11:50 Sport/sport Deel je nieuws
De waterpoloheren van Triton hebben de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Houtrib met 13-12 verloren. In een wedstrijd waarbij Triton nooit het initiatief naar zich toe kon trekken maakte de Lelystedelingen het beste gebruik van de ruimte die beide leidsmannen op de kant toe lieten in de duels. Triton speelde naïef en liet zich spreekwoordelijk 'het kaas van het brood eten'. Periodestanden 2-2: 5-1: 3-5: 3-4. De eerste periode startte aftastend van Puttense zijde en leek de scherpte te ontbreken bij het creëren van mogelijkheden. Nadat Houtrib op een 2-0 voorsprong was gekomen werden de Puttenaren wakker en stond in een mum van tijd de 2-2 op het scorebord. In de tweede periode was Triton het helemaal kwijt en kon De Houtrib keer op keer gebruik maken van miscommunicatie en onvoldoende inzicht bij het uitspelen van kansen. Met een 7-3 achterstand werd halverwege de wedstrijd de rust ingegaan. In de derde periode kon Triton binnen 2 minuten weer aansluiten tot 7-6. Daarna golfde het spel heen en weer en werd uiteindelijk met een 10-8 achterstand de laatste periode ingegaan. Ook nu was het verval toch weer groot en liep de achterstand snel op naar 13-8. In de laatste 3 minuten gaf Triton nog een keer alles wat bijna resulteerde in glorieuze come-back. Helaas was het onvoldoende en werd pas in de slotseconde de 13-12 gescoord. Daarna ontbrak het simpelweg aan tijd om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Scores Triton: Erik Westerbroek 4x, Stefan Boers en Eelco Bakker (beide 3x) Harold Mons en Egbert van Essen (beide 1x). Met deze nederlaag sluit Triton de competitie af met een keurige 8e positie. Halverwege het seizoen stonden de Puttenaren op een degradatieplaats maar sinds de komst van trainer/coach Gerard Wiltvank heeft de ploeg weer de weg naar boven ingeslagen. Met een ijzersterke tweede seizoenshelft eindigt de ploeg ruimschoots boven de degradatiestreep en is zelfs nog de aansluiting met de onderste plaatsen van de middenmoot gerealiseerd.