OMS wint na matig duel van NVC

14 april 2019 om 14:56 Sport/sport Deel je nieuws
Zaterdag stond het laatste duel van de reguliere competitie op het programma. Met aanvulling van Iris Laning uit Meisjes A stonden er precies 6 meiden in het veld. Nadat 2 dagen eerder Ormi kampioen was geworden stond er eigenlijk niets meer op het spel. Wel wilden de dames een goed resultaat neer zetten om zo de tweede plaats nog meer glans te geven. In de eerste set had OMS telkens een voorsprong, maar kwam het spel niet los aan de kant van de Puttense dames. Bij een stand van 21-16 kwam NVC terug tot 22-22, maar na de tweede time out stond er snel 25-22 voor OMS op het bord. In de tweede set liep OMS tegen een 3-7 achterstand aan, maar toen het gaspedaal iets werd ingetrapt stond er vrij snel weer een 14-9 voorsprong op de teller. Toch bleef het spel te wisselvallig aan de kant van OMS, maar werd de voorsprong niet meer weggeven (25-22). Ook in de derde set was het NVC dat met een kleine voorsprong begon. Bij een 7-9 achterstand serveerde Diane Bakker een paar mooie punten en stond OMS weer op een 12-9 voorsprong. Dit was achteraf een korte opleving. Het spel was aan de kant van OMS niet al te best en tot overmaat van ramp deed de scheidsrechter ook nog een paar duiten in het zakje. En dat leverde alleen maar nog wat extra frustratie op en dus ging deze set met 19-25 richting NVC. Met een 2-1 voorsprong begon OMS ook in de vierde set met een achterstand van 6-9. Op dat moment liep de spelverdeelster van NVC een oogblessure op en lag het spel even stil. Na die gedwongen korte pauze kwam OMS puntje voor puntje terug en nam het meer initiatief. Ook het spel werd eindelijk beter en er werden een paar mooie punten gemaakt. Bij een 22-18 stand in het voordeel van OMS leek de wedstrijd wel gespeeld, maar NVC kwam nog terug tot 22-21. Uiteindelijk was het Iris Laning die op een 24-23 het laatste beslissende punt binnen sloeg. En zo won OMS met 3-1 ook de laatste wedstrijd van het seizoen, heeft het opnieuw een tweede plaats bereikt in de competitie en mag OMS voor het tweede achtereenvolgende seizoen zich gaan opmaken voor promotie wedstrijden voor een plek in de eerste klasse. Deze vinden plaats op zaterdag 20 april in Raalte, waar het in de poule zit met HSC uit Hierden en Libero '99 uit Dronten. Dus nog één keer gaat OMS volle bak er tegenaan en wie weet wat het de Puttense ploeg gaat brengen.