Kapsalon Achterstraat is vanaf maandag 29 april te vinden aan de Achterstraat 16a.
Kapsalon Achterstraat is vanaf maandag 29 april te vinden aan de Achterstraat 16a. Maranke Pater

Kapsalon Achterstraat verhuist

1 mei 2019 om 17:31 Nieuws

PUTTEN De broers Abdullah begonnen twee jaar geleden met een herenkapsalon aan de Achterstraat. Op maandag 29 april zullen zij hun intrek nemen in een nieuwe salon aan de Achterstraat 16a.

Maranke Pater

Nog steeds voelt het voor hen alsof het de eerste werkdag is. Maher Abdullah, eigenaar: ,,Toen ik als vluchteling in het AZC kwam had ik mijn broertjes en vrienden die geknipt wilden worden. Ik had vroeger al wel eens mannen geknipt, maar zag dat toen niet als droombaan. In het centrum ontdekte ik dat ik het vak echt in de vingers had. Ik heb mijn broertje erbij betrokken en heb hem zelf het vak geleerd. Ook mijn neefje werkt inmiddels in onze zaak, dus het wordt echt een familiezaak.”

Vanaf het begin was Abdullah een herenkapper. ,,We knippen ook enkele vrouwen met korte kapsels.” Om de werkende klanten tegemoet te komen zijn de openingstijden ruim. ,,We werken niet op afspraak, als iemand binnenkomt is de wachttijd vaak kort. Natuurlijk maken we wel tijd vrij voor een klant die een bruiloft heeft of voor iemand met een beperking. Het maakt ons niet uit hoe iemand eruit ziet: iedereen is welkom.”

VLAMMEN Het scheren van een baard gebeurt met een mesje of een machine. ,,We verzorgen kapsels vanaf de nek. Zo vinden mannen het prettig als tijdens een knipbeurt ook het neushaar en oorhaar gewaxt worden. Met hars blijven stugge haartjes langer weg.” Vanuit Irak namen de broers een bijzondere techniek mee. ,,We maken gebruik van vuur om donshaartjes te verwijderen. Het is een bijzonder gezicht in de salon. Vooral mensen met donker haar hebben hier baat bij. Op onze Facebookpagina zetten we regelmatig filmpjes van kapsels die dankzij vlammen worden gerealiseerd.” Momenteel is het een trend om de zijkanten van een kapsel kort te houden en bovenin een scheiding aan te brengen in het haar. ,,Ook de militaire look is mode geworden. We zetten daarnaast vormen als strepen en sterretjes in het haar.” De verbouwing van het nieuwe pand hebben de broers door vakmensen uit Putten laten uitvoeren.

OPENINGSACTIE Op 29 april zal de nieuwe kapsalon openen. ,,Op de plek van ons huidige pand komen appartementen. Op onze opening zullen er verschillende Irakees-Koerdische gerechtjes zijn die mensen mogen proeven. Tijdens ons werk vertellen we onze klanten veel over onze Irakees-Koerdische achtergrond en nu hebben ze de kans om hapjes te proeven die door mijn moeder zijn klaargemaakt. Het is een mooie kennismaking met onze eetcultuur.” Iedereen die geknipt wil worden of alleen wil kijken is welkom. ,,Er zal een springkussen zijn voor kinderen.” Tijdens de openingsactie krijgt iedere klant een gratis wasbeurt en een potje wax. ,,We hanteren in ons nieuwe pand nieuwe prijzen vanwege de btw die verhoogd is. Zo knippen we volwassenen voor 12 euro en kinderen voor 9 euro.”

a        [Kapsalon Achterstraat zit aan de Achterstraat 4 en straks 16a in Putten. Voor meer informatie: 06-84753510

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie