Bloemenmarkt HHG Putten, zaterdag 11 mei.
Bloemenmarkt HHG Putten, zaterdag 11 mei. R.J.J. van der Kolk

Dit is er de komende week te doen in de omgeving

8 mei 2019 om 13:17 lokaal

PUTTEN De Puttenaer plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

9 mei 2019

Ermelo

[Expositie cursisten
[19:00 Cronjestraat 46
Cursisten van de Vuvera Volksuniversiteit exposeren op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei hun gemaakte kunstwerken. Van keramiek tot schilderen en van foto's tot glas-in-lood. Onder hen zijn ook veel Puttense cursisten. De expositie is in het gebouw van Vuvera, Cronjéstraat 46 te Ermelo en is open op donderdag van 19.00 tot 21.00 uur en op vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

10 mei 2019

Putten

[Bingo Puttens Mannenkoor
[20:00 Hooiweg 4a
Het Puttens Mannenkoor organiseert vrijdag 10 mei een bingo-avond in hun gebouw aan de Hooiweg 4a. Om 19.30 uur is de zaal open en krijgen alle deelnemers een gratis kopje koffie of thee. Om 20.00 uur beginnen de balletjes te rollen. De prijs per kaart is 0,50 euro en er worden drie ronden gedraaid om volle kaarten. Er zijn twee Superrondes, 1,- euro per kaart, met hele mooie prijzen.

11 mei 2019

Putten

[Bloemenmarkt HHG Putten
[9:00 Henslare 2
De jaarlijkse bloemenmarkt van de Hersteld Hervormde Gemeente wordt zaterdag 11 mei gehouden. Er zijn allerlei bloemen en planten te koop zoals petunia's, dahlia's, fuchsia's en nog veel meer eenjarig perkgoed. Er worden daarnaast mooie kleine boeketjes verkocht voor een aantrekkelijke prijs. Verder worden er ook weer zelfgemaakte kaarten verkocht. De bloemenmarkt begint om 9.00 uur en duurt tot 12.00 uur op het terrein bij de Hersteld Hervormde Gemeente te Putten, Henslare 2.

Putten

[PHG Boekenmarkt
[10:00 Bilderdijkstraat 43a
De eerstvolgende Boekenmarkt is op zaterdag 11 mei van 10.00 tot 15.00 uur. De PHG Boekenmarkt heeft een uitgebreide collectie tweedehands boeken (meer dan 10.000 boeken) van literatuur, reizen, (streek)romans, koken, mens en maatschappij, hobby, kinder-/jeugd, poëzie tot religie. De PHG Boekenmarkten vinden plaats in de voormalige basisschool Klein Schovenhorst, Bilderdijkstraat 45 te Putten (eigen ingang tegenover de Aldi).

Putten

[Nationale Molendag op Molen Het Hert
[10:00 Halvinkhuizerweg 1
Molen Het Hert in Putten doet zaterdag 11 mei mee aan de Nationale Molendag. De molen is open voor publiek en geïnteresseerden kunnen de molenaar ontmoeten. Tijdens een rondleiding door dit eeuwenoude monument van Putten laat het molenaarsteam bezoekers de molen aan het werk zien. De molenaars hopen op voldoende wind zodat ze ook het maalproces kunnen laten zien.

Putten

[Putten Power Run
[16:00 Fontanusplein 1
Voor de negende keer wordt op zaterdag 11 mei de Putten Power Run gehouden. Start -en finish vinden plaats in het centrum van Putten (Fontanusplein). De deelnemers aan de halve marathon starten om 16.30 uur, alle overige afstanden starten om 17.00 uur. Inschrijven voor de PPR is mogelijk via www.inschrijven.nl

16 mei 2019

Putten

[Film 'Wad' met broodje kroket
[17:00 Schauwplein 27
In Wijkontmoetingscentrum De Schauw kan iedereen op donderdag 16 mei om 17.00 uur komen kijken naar de film 'Wad', onder het genot van een broodje kroket. Deze film gaat over de dieren die in het Waddengebied leven. De kosten bedragen 5,00 euro. Aanmelden kan telefonisch via 088-0563000, per e-mail: welzijn.elim.deschauw@znwv.nl of bij de Brasserie in De Schauw.

18 mei 2019

Putten

[Rommelmarkt Andreaskerk
[9:30 Voorthuizerstraat 14
Ook dit jaar weer organiseert de fancy fair-commissie een rommelmarkt rondom de Andreaskerk aan de Voorthuizerstraat 14 te Putten. Deze staat gepland op zaterdag 18 mei van 09.30 tot 15.00 uur.

Naast de vele kramen met tweedehands spullen, zijn er dit jaar ook weer zelfgebakken oliebollen, broodjes hamburger en frietjes te koop en ontbreekt het Rad van Fortuin natuurlijk ook niet. Voor de kinderen zijn er leuke spelletjes en is er heel veel speelgoed om lekker in rond te snuffelen.

Putten

[Mammoet-stertocht Putten
[15:00 Dorpsstraat 1
Fanfarecorps Excelsior organiseert in het kader van het honderdjarig jubileum dit jaar op zaterdag 18 mei een Mammoet-stertocht in Putten. De vier deelnemende korpsen zijn Muziekvereniging Juliana uit Uddel, Muziekvereniging Excelsior uit Harskamp, Muziek & Showkorps Blue Seals uit Zeewolde en Fanfarecorps Excelsior uit Putten.

Om 15.00 uur zullen de vier korpsen vanaf het MFC Stroud een individuele route gaan lopen door verschillende wijken van Putten. Rond 16.00 uur komen de korpsen dan aan in het Centrum van Putten (Dorpspomp). Hier zullen nog enkele nummers gezamenlijk worden gespeeld. Ten slotte zullen de vier korpsen als één marcherend korps teruglopen naar het MFC Stroud.

Putten

[Concert Cantiamo en Politie Mannenkoor
[20:00 Achterstraat 39
Kleinkoor Cantiamo uit Putten en het Gelders Politie Mannenkoor zullen op 18 mei een gezamenlijk concert geven in de Gereformeerde Kerk. Het repertoire van Kleinkoor Cantiamo, onder leiding van Hetty van Beek, omvat verschillende tijdperken en genres en bestaat uit meertalige, overwegend à capella gezongen liederen. Tijdens dit concert zal er dan ook veel variatie zijn.

Ook het Politie Mannenkoor, onder leiding van Jan Hulshof, zal heel uiteenlopende stukken laten horen. Aanvang 20.00 uur, kerk open 19.30 uur. Kaarten aan de zaal kosten 10,00 euro inclusief consumptie. Kaarten in de voorverkoop kosten 7,50 euro inclusief consumptie en zijn verkrijgbaar via tel. 06-14226023 of e-mail: info@cantiamo-putten.nl

23 mei 2019

Putten

[Veertig jaar Badminton Putten
[19:00 Engweg 6
Badmintonvereniging Putten bestaat veertig jaar. Op 4 januari 1979 was het zover: de geboorte van de Badmintonvereniging Putten. Els en Piet Govers hebben, samen met Wil Wadie en vele anderen, de enige officiële badmintonclub van Putten opgericht. En nu, 40 jaar later, bestaat de club nog steeds.

Zo'n veertigjarig jubileum vraagt erom dit uitgebreid te vieren. Daarom zullen er op 23 en 24 mei 2019 verschillende evenementen worden georganiseerd in de sporthal de Putter Eng. Op 24 mei zijn ook alle oud-leden en sponsoren van harte uitgenodigd. Dus zet de datum alvast in de agenda. Verder informatie over het programma zal nog volgen.

25 mei 2019

Putten

[Quilt festival in Putten
[Klaas Bosstraat 14
De Stoffenstudio en Quiltkelder organiseren zaterdag 25 mei 'het Quiltfestival Putten', een dag waar liefhebbers van quilts en creatieve naaivaardigheden hun hart kunnen ophalen. Er zijn de hele dag door demonstraties en aanschuif-workshops. Inspirerende quilts en werkstukken worden geëxposeerd. Voor Quiltfestival-aanbiedingen, opbrengst het goede doel, is er "Aagje's Marktkraam". Zaterdag 25 mei 10:00 tot 16:00 uur. Adres:Stoffenstudio, Klaas Bosstr. 14,Putten, www.quiltkelder.nl

[Kofferbakverkoop
[8:30 Kiefveldersteeg 11
Tussen 8.30 (tussen 8.00-08.30 standplaatshouders) en 14.00 overtollige spullen verkopen vanuit de kofferbak van de auto. Aanhangwagens en marktkramen zijn niet toegestaan, kleedje/zeil om achter de auto spullen op neer te leggen wel. Ze hanteren de openstaande portieren van de auto voor de breedte van het verkoopkleed. Een standplaats voor de auto kost 5 euro, aanmelden is van te voren niet nodig maar aanwezig zijn moet tussen 8.00 en 8.30. Meer informatie: 06-30234032.

[28e Motary
[8:30 Fontanusplein 1
De voorinschrijving voor de 28e Motary op 25 mei is geopend. De Motary gaat dit jaar naar Dorsten in Duitsland. De 400 km lange rit is inclusief alle catering en er wordt gereden voor het Bio Vakantieoord, zodat families met meervoudig gehandicapte kinderen kunnen genieten van een heerlijke vakantie. Vorig jaar was de opbrengst 13.000 voor Friends Indeed. Voor meer info zie de website www.motary.nl.

[Sponsorwandeltocht Hart voor Israël
[9:00 Grieteweg 7
Op zaterdag 25 mei organiseert de interkerkelijke werkgroep Hart voor Israël een sponsorwandeltocht, waarvan de opbrengst gaat naar de zorggroep ALEH in Israël waar meervoudig gehandicapte kinderen verzorgd en ondersteund worden. Er zijn twee afstanden, 10 of 20 km en de route gaat via Norden, Volenbeek, Groevenbeek en het Speulderbos. De start is weer bij Grieteweg 7. Met een sportieve prestatie kan het goede doel in Israël gesteund worden. Opgave via info@hartvoorisrael.nl of 0341.491349. Na opgave volgt invulformulier en verdere informatie.

[Grote boeldag in Putten
[9:00-15:00 Fontanusplein 1
De Hervormde Gemeente houdt haar jaarlijkse boeldag op het Fontanusplein te Putten. Er zijn ook dit jaar weer verschillende kramen waar u langs kunt lopen. Denk hierbij onder andere aan: huishoudelijke spullen, kleding, speelgoed, bloemstukken en antiek. In de grote tent kunt u op zoek naar een kast, tafel, bankstel, stoel, box of ander meubilair. Verschillende soorten boeken voor kinderen en volwassenen zijn ook te vinden in de grote tent. Voor meer informatie over de boeldag: www.hervormdputten.

[Tweedehands kinderkledingmarkt
[10:30 Hoge Eng oost 44
Na het grote succes van vorig jaar wordt op zaterdag 25 mei weer een tweedehands kinderkleding markt georganiseerd aan de Hoge Eng Oost 44. De markt is van 10.30-13 uur. Er mag kinderkleding, speelgoed en zwangerschapskleding worden verkocht. Voor vermaak staat een springkussen, schminken en een kleine horeca. Toegang voor bezoek is gratis. Er zijn nog plekken om te verkopen. Bij interesse: kinderkledingmarktputten@gmail.com.

[Workshops mozaïeken
[10:30 Poolserondweg 2
Na ontvangst met koffie/thee en home made lekkers wordt de workshop mozaïeken uitgelegd. Tussen de middag is er een lunch. Prijs in overleg. Schilderen met stukjes tegel, puzzelen, combineren en je fantasie laten werken. Dat is eigenlijk wat mozaïek inhoudt. Info: 0654967066 of projectart@live.nl

26 mei 2019

[Muzikale zondagmiddag
[15:15-17:00 Garderenseweg 93
Choo Choo Sisters in het Koetshuis op Landgoed Schovenhorst begeleid op piano door Edwin Schimscheimer. Een aantal nummers uit hun repertoire werd tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Andrew Sisters gezongen. Andere muziek is door het trio zelf 'versisterd' door er een driestemmigheid in te brengen, en ook een solo nummer wordt niet geschuwd. Reserveren via info@schovenhorst.nl www.schovenhorst.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie