Kwetsbaarheid is het thema tijdens de Atelierroute 2019
Kwetsbaarheid is het thema tijdens de Atelierroute 2019 Jolette van Eijden

Atelierroute Putten op 31 mei, 1 en 2 juni, met thema ‘Kwetsbaarheid’

16 mei 2019 om 12:40 lokaal Deel je nieuws

Het jaarlijkse kunstevenement van Putten, de Atelierroute, vindt binnenkort weer plaats. Op 31 mei, 1 en 2 juni stellen Puttense kunstenaars hun ateliers opnieuw een weekend lang open voor publiek. Kunstliefhebbers kunnen dan op negen verschillende locaties verspreid over Putten het werk van maar liefst 28 kunstenaars bekijken.

 

De feestelijke start van deze 22ste Atelierroute is op donderdagavond 30 mei om 20.00 uur, tegelijk met de opening van de themaexpositie. Deze expositie is dit jaar niet in de Kunstkelder, omdat het Puttense gemeentehuis momenteel wordt verbouwd. Eenmalig wordt daarom de themaexpositie gehouden in de voormalige basisschool Veenhuizerveld, te vinden aan de Veenhuizerveldweg 30 in Putten. Belangstellenden zijn ook bij deze opening op de donderdagavond van harte welkom.

De deelnemende leden hebben in het schoolgebouw in Veenhuizerveld gezamenlijk een expositie ingericht met werken binnen het thema van dit jaar, 'Kwetsbaarheid'. Ieder doet dit vanuit zijn of haar eigen discipline en inspiratie. Het leidt tot een bijzondere en gevarieerde verzameling kunstwerken. Het thema prikkelt de nieuwsgierigheid. Zoeken de kunstenaars de kwetsbaarheid in het onderwerp van hun werk? Of in de materiaalkeuze en uitvoering van het kunstwerk? In hoeverre laten zij hun eigen kwetsbaarheid toe in het proces?

 

Tijdens de Atelierroute 2019 zijn zowel de ateliers als de themaexpositie geopend op vrijdag 31 mei van 13.00 tot 21.00 uur, op zaterdag 1 juni en zondag 2 juni van 11.00 tot 17.00 uur. Te zien zijn uiteenlopende vormen van beeldende kunst, zoals keramiek, glaskunst, tekeningen, aquarellen, fotografie, schilderijen, textiele werkvormen en ruimtelijk werk.

De themaexpositie in school Veenhuizerveld is na de Atelierroute nog tot en met zaterdag 15 juni 2019 te bezichtigen tijdens de reguliere openingstijden van de Kunstkelderexposities. Deze zijn op dinsdag, donderdag en vrijdag van 14.00 tot 16.30 uur en op woensdag en zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur.

 

Uitgebreide informatie en een plattegrond, inclusief adresgegevens van de ateliers, zijn te vinden op www.atelierrouteputten.nl. Daar is ook de flyer te downloaden met een kaartje en de adressen. Ook bij VVV Putten en onder meer diverse horecagelegenheden zijn flyers verkrijgbaar.

Els Schipper doet aan de Atelierroute mee met keramiek en fotografie
Rosalien van den Hoek doet aan de Atelierroute mee met schilderijen en gemengde techniek
Marijke Sondorp doet aan de Atelierroute mee met tekeningen en acryl
Carla te Kloese doet aan de Atelierroute mee met beelden
Hans Krudde doet aan de Atelierroute mee met fotografie
Kwetsbaarheid is dit jaar het thema van de Atelierroute
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie