Michiel (Fonique) en Johan (Optiekhuys) organiseren twee hoor-testdagen.
Michiel (Fonique) en Johan (Optiekhuys) organiseren twee hoor-testdagen. Eric Kroes

Optiek en gehoor onder één dak

29 mei 2019 om 17:31 Nieuws

ELSPEET Optiekhuys Elspeet werkt al ruim acht maanden samen met Fonique Hoortechniek om de cliënten niet alleen te helpen met de ogen, maar ook met de oren. Steeds meer mensen in Elspeet weten de weg te vinden om ook het gehoor te laten meten. Om nog meer mensen kennis te laten maken met deze samenwerking, organiseert Optiekhuys Elspeet samen met Fonique Hoortechniek een gratis hoor-testdag op donderdag 23 mei en donderdag 6 juni.

De gevolgen van slechthorendheid worden vaak onderschat. Sowieso duurt het al ongeveer zeven jaar voordat iemand met gehoorverlies ook echt tot actie overgaat om een hoortoestel uit te proberen. Tot die tijd ligt het meestal aan een ander. De omgeving moet gewoon harder praten of duidelijker articuleren, wordt er dan gezegd. De tv staat steeds harder en op verjaardagen zit de slechthorende er op den duur enigszins voor spek en bonen bij. Uiteindelijk worden drukke situaties en verjaardagen gemeden, puur omdat 'er toch niets van te verstaan is', met een dreigend isolement als gevolg. Bij ouderdomsslechthorendheid is dit met een goede hooroplossing gewoon te voorkomen. Het is voor iedereen belangrijk om sociaal betrokken te blijven.

HOORAPPARAAT Vaak wordt gezegd dat je met zo'n hoorapparaat op een verjaardag toch niets verstaat, maar dat is niet waar. Dat hangt helemaal af van het gehoorverlies en de kwaliteit van de hoortoestellen. Door veel misleidende reclames wordt de indruk gewekt dat een goede hoor-oplossing niets hoeft te kosten. Veel mensen maken hier gebruik van, maar constateren vervolgens dat ze er in rumoer eigenlijk weinig aan hebben. Fonique Hoortechniek biedt de nieuwste technieken aan, waarvan gebruikers wél echt wat mogen verwachten. Fonique Hoortechniek nodigt iedereen dan ook van harte uit om zijn of haar gehoor gratis en vrijblijvend te laten testen.

Naast de gratis hoortesten, is het ook mogelijk om met bestaande hoortoestellen langs te komen voor een gratis second opinion. Er wordt dan een hoortest gedaan en een meting verricht om te kijken of de hoortoestellen doen wat ze moeten doen. Zo niet, dan worden ze gratis op het juiste niveau ingesteld. Veel mensen hebben hier al gebruik van gemaakt en in ruim 90 procent van de door Fonique Hoortechniek uitgevoerde second opinion, is de spraakverstaanbaarheid verbeterd.

TESTDAGEN Meten is weten. Michiel: ,,Wat je niet hoort, mis je ook niet, tot een partner zegt dat de krekels zoveel geluid maken, terwijl u ze niet eens hoort. Of wanneer er door de familie steeds vaker geklaagd wordt over het geluidsniveau van de televisie. Merkt u ook dat de omgeving steeds meer begint te mompelen? Kom dan langs tijdens één van de twee gratis hoor-testdagen bij Optiekhuys Elspeet, Nachtegaalweg 1, in Elspeet. U kunt binnenlopen zonder afspraak. Wilt u liever op afspraak langskomen zodat u zeker weet dat we uitgebreid de tijd voor u hebben? Bel dan met Fonique Hoortechniek, op nummer: 0570-600583.

a         [Fonique Hoortechniek, Nachtegaalweg 1, 8075 AW Elspeet; T: 0570-600583; E: info@fonique.nl; W: www.fonique.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie