Schaakbord met stukken
Schaakbord met stukken Eigen foto

Schaaktoernooi PSV DoDO: gezellig en geslaagd

27 mei 2019 om 08:25 Sport/sport Deel je nieuws

Zaterdag 25 mei organiseerde PSV DoDO een schaaktoernooi voor volwassenen. Hopelijk de start voor een lange traditie want het werd een prima schaakdag. Naast schakers uit Putten was er ook belangstelling van schakers verder weg, bijvoorbeeld uit Groningen en Almelo. Maar ook uit de provincie Gelderland waren diverse schakers naar Putten afgereisd.

De deelnemers werden op sterkte in poules ingedeeld, waarna in rapid partijen van 25 minuten per persoon per partij gestreden werd. De moderne techniek van schaakklokken maakt het mogelijk om per zet wat extra tijd toe te kennen, maar daar was bewust niet voor gekozen. Bij een ‘vast budget’ aan tijd moet iedereen zijn of haar tijd goed verdelen. Dat lukt meestal wel maar soms ook niet en dan moet geprobeerd worden in luttele seconden de partij uit te maken, met soms hectische taferelen tot gevolg. Alles verliep in prima sfeer en om 15.30 kon organisator Erik van Breukelen de prijzen verdelen.

De D groep werd gewonnen door Jelle Bottema uit Ede met 4 uit 4. Arie van Peet uit Putten werd met 3 uit 4 tweede in deze groep.

De deelnemers in de C groep waren zeer aan elkaar gewaagd. 3 punten uit 5 partijen waren voor Johan Leiding uit Nijmegen en Stephan van der Hagen uit Oostermoer net genoeg om gedeeld eerste te worden

De B groep was duidelijk voor Bruun van de Laar (Barneveld) en Kasper Dokter (Putten), met 4,5 punt uit 5 bleven zij de overige deelnemers ruim voor.

De A groep (de hoofdgroep dus met de sterkste schakers) werd gewonnen door Ewoud’t Jong uit Putten met 4 uit 5, hij bleef Loek van der Hagen uit Groningen een punt voor.

Zoals de kop van al aangeeft: het was leuk schaken in een prima sfeer. En de organisatie stond. Volgend jaar komt er vast een tweede editie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie