De Meeuwen pakt strohalm en zet OVVO/de Kroon opzij

1 juni 2019 om 22:06 Sport/sport Deel je nieuws

Hoe duur het verlies tegen Oost-Arnhem van vorige week zaterdag 25 mei was (17-16) weet de Meeuwen op zaterdag 15 juni.  Dan is de wedstrijd tegen Mid Fryslan/Jansma Burdaard gespeeld.   De Meeuwen had zaterdag 1 juni een opdracht.  Winnen van OVVO/De Kroon om kansen op handhaving in de Hoofdklasse, hoe gering misschien ook, in eigen hand te houden.

Het weer was de toeschouwers en de spelers goedgezind. Onder een stralende zon en leiding van Korfbal League scheidsrechter Peter van der Terp gingen beide ploegen van start.  Na een snelle voorsprong van de Meeuwen (3-1) kreeg de spanning vat op beide ploegen. De Meeuwen en de gasten uit Maarssen kwamen tot veel eenschotsaanvallen en bijbehorend balverlies.  Na een kwartier spelen in de eerste helft stond het (nog maar) 4-4.  Opnieuw was het de Meeuwen wat tot een kleine voorsprong kon komen (7-5). Weer was het OVVO wat de aansluitingstreffer kon maken.  Een strafworp werd gemist, maar door een nieuwe overtreding kon Van der Terp niets anders dan weer naar de stip wijzen. Nu was het wel raak (7-6).   Lars Mouw zorgde voor het slotakkoord van de eerste helft door een doorloopbal goed af te ronden (8-6).

Na de rust was het de Meeuwen wat langzaam maar zeker de overhand kreeg.  Van 8-6 werd het 11-8 en OVVO bleef lang op een gat van 2 a 3 doelpunten hangen.   Met nog iets meer dan 13 minuten op de klok was het 15-11 en leek het momentum de kant van de Puttenaren op te komen. Niets was minder waar. De Meeuwen liet  het scoren na en het ervaren OVVO sloop dichterbij. Van 15-11 werd het met nog 5 minuten op de klok 16-15.  Laura van Winkoop schoot de belangrijke 17-15 binnen, OVVO kwam weer langszij met 17-16 en kreeg diverse kansen op de gelijkmaker.  Gelukkig voor de Meeuwen viel die niet.   Ezra Bijsterbosch zorgde met een zeer belangrijke onderschepping ervoor dat de twee punten in Putten bleven.  Direct daarna floot de goed leidende Van der Terp voor de laatste maal.  Zo kon de Meeuwen afscheid nemen van Thom aan’t Goor en Lars Mouw die beiden hun laatste thuiswedstrijd in Meeuwen 1 speelden. De Meeuwen wisselt van positie met OVVO en stijgt naar plek 7 in de Hoofdklasse A.  Het gat met de zesde positie die recht geeft op lijfsbehoud en waar Oost-Arnhem staat is een punt.

Doelpunten: Thom aan’t Goor 4, Laura van Winkoop 4, Lars Mouw 3,  Romy Bijsterbosch 2, Noach Bijsterbosch 2, Renske Arendsen 1, Ezra Bijsterbosch 1