Pianist Wouter Harbers geeft op de Dag van het Kasteel een concert in de Oranjerie op Kasteel De Vanenburg.
Pianist Wouter Harbers geeft op de Dag van het Kasteel een concert in de Oranjerie op Kasteel De Vanenburg. Wouter Harbers

Dit er het komend weekend te doen in Putten

5 juni 2019 om 15:30 lokaal

PUTTEN De Puttenaer plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

6 juni 2019

Putten

[Schilderen
[14:30 Schauwplein 27
In de brasserie van wijkontmoetingscentrum De Schauw is er op donderdagmiddag 6 juni schilderen met acrylverf. Schilderadvies en begeleiding wordt gegeven door de Puttense schilderes Mary (Oskam) Plantenga. (atelier mary.nl) Deelnemers kunnen schilderen naar eigen idee, maar er zijn ook voorbeelden beschikbaar. De kosten zijn 8,00 euro inclusief koffie/thee en schildermateriaal. Aanvang 14.30 uur. Voor aanmelden en informatie, mail naar: welzijn.elim.deschauw@znwv.nl, of telefonisch via 088-0563000. Aanmelden kan ook bij De Brasserie in De Schauw.

7 juni 2019

Putten

[Bloemschikken
[14:30 Schauwplein 27
In de brasserie van wijkontmoetingscentrum De Schauw is er op vrijdagochtend 7 juni de activiteit Bloemschikken. Alle deelnemers maken een bloemstukje. Voor materiaal wordt gezorgd. De kosten zijn 3,50 euro inclusief koffie/thee. Het bloemschikken begint om 14.30 uur. Voor aanmelden en informatie, mail naar: welzijn.elim.deschauw@znwv.nl of neem telefonisch contact op via 088-0563000.

8 juni 2019

Putten

[PHG Boekenmarkt
[10:00 Bilderdijkstraat 43a
De eerstvolgende PHG Boekenmarkt is op zaterdag 8 juni van 10.00 tot 15.00 uur. De PHG Boekenmarkten vinden plaats in de voormalige basisschool Klein Schovenhorst, Bilderdijkstraat 45 te Putten (eigen ingang tegenover de Aldi). De Boekenmarkt heeft een uitgebreide collectie tweedehands boeken (meer dan 10.000 boeken) van literatuur, reizen, (streek)romans, koken, mens en maatschappij, hobby, kinder-/jeugd, poëzie tot religie. De inkomsten zijn volledig bestemd voor de beide musea in Putten (Historisch Museum De Tien Malen en Museumboerderij Mariahoeve).

Putten

[Brocante Route Putten
[10:00 Beulekampersteeg 5
Brocante Route Putten is een route die voert langs een vijftal winkeltjes, met daarin brocante, curiosa, antiek, retro, vintage, stijgerhout, boeken, meubeltjes en nog veel meer leuke artikelen. Iedere tweede zaterdag van de maand zijn de winkeltjes open. De volgende winkeltjes doen mee: Creamien en Jeannet, Curiosa Batos Erf, Het Station Putten en Sannz (alle in Putten),en Brocante en Meer (tussen Putten en Voorthuizen). Voor de adressen zie ook vvvputten.nl of www.meukisleuk.nl

Putten

[Pinksterconcert
[19:30 Kerkplein 11
De Gemengde Zangvereniging 'de Lofstem', onder leiding van Leander van der Steen, geeft zaterdag 8 juni een Pinksterconcert. Deze zangavond wordt gehouden in de Oude Kerk, Kerkplein 11 te Putten en begint om 19.30 uur. Het koor wordt muzikaal begeleid door pianist en organist Bert Elbertsen, panfluitiste Henrieke Doornenbal en violiste Rhodé op 't Hof. Naast koorzang is er veel ruimte voor samenzang. De kerkdeuren gaan om 19.00 uur open. De toegang van deze avond is vrij, wel zal er een collecte ter bestrijding van de onkosten worden gehouden.

10 juni 2019

Putten

[Mariahoeve Tweede Pinksterdag-wandeling
[9:00 Kiefveldersteeg 11
Bij de Mariahoeve kunnen wandelaars maandag 10 juni tussen 09.00 en 11.00 op eigen gelegenheid starten met een wandeling. Er is keuze uit drie routes. Deze routes variëren tussen de 6,5 en 18 kilometer. De wandelaars kunnen zowel het Norderpad, Hoeverveldpad als het Pelserpad inkorten of verlengen. Deelnemers beginnen met koffie/thee en wat lekkers, voor onderweg krijgen ze wat drinken en lekkers mee en bij terugkomst een drankje met een hapje. De kosten bedragen 8,50 euro per persoon.Opgeven is niet nodig, wel graag een tas meenemen voor het pakketje voor onderweg.

Putten

[Dag van het Kasteel
[11:00 Vanenburgerallee 13
Op de Dag van het Kasteel is iedereen van harte welkom op Kasteel De Vanenburg om het kasteel en de bijgebouwen te bezichtigen en de tuinen te bewonderen. Bij de receptie in het kasteel is een speciale speurtocht verkrijgbaar voor kinderen en daarnaast is er ook een wandelroute verkrijgbaar (gratis). Om 13.00 en 14.00 uur kunnen bezoekers genieten van een pianoconcert van Wouter Harbers. De entree is gratis. Het restaurant is uiteraard open tijdens deze dag, dus bezoekers kunnen heerlijk genieten van een kopje koffie, lunch of een diner.

Putten

[Pianoconcert Wouter Harbers
[13:00 Vanenburgerallee 13
Pianist Wouter Harbers geeft op de Dag van het Kasteel een concert in de Oranjerie op Kasteel De Vanenburg. Om 13.00 en 14.00 uur is er een concert. De entree is gratis.

11 juni 2019

Ermelo

[Filmhuis Ermelo
[20:00 Raadhuisplein 4
Filmhuis Ermelo vertoont op dinsdag 11 en woensdag 12 juni de bioscoopfilm 'De Wilde Stad', een film die een bijzondere kijk geeft op de stad Amsterdam. Toegang bedraagt 8,00 euro inclusief consumptie na afloop. De film is geschikt voor alle leeftijden. Reserveren kan via e-mail: filmhuisermelo@gmail.com of door te bellen naar: 06-20207920. De film toont de stad Amsterdam vanuit het perspectief van bijzondere stadsbewoners: de dieren en de planten in die stad.

13 juni 2019

Putten

[Workshop muziekinstrumenten voor Senioren
[14:30 Schauwplein 27
Popschool Harderwijk is op donderdag 13 juni in Wijkontmoetingscentrum De Schauw voor een muzikale workshop. In deze workshop kunnen senioren kennismaken met drum, gitaar en keyboard. Luisteren, uitproberen en samen spelen staan centraal. Voor bewoners van De Schauw is deze workshop gratis. Voor senioren uit Putten die willen deelnemen bedragen de kosten 5,00 euro (inclusief een kopje koffie/ thee). Aanmelden uiterlijk 6 juni via: welzijn.deschauw@znwv.nl, 088-05630000 of bij de brasserie van De Schauw. De workshop start om 14.30 uur. Wijkontmoetingscentrum De Schauw is gevestigd aan het Schauwplein 27 in Putten.

15 juni 2019

Putten

[Rommelmarkt Vervoornstraat/Groeneveltstraat
[9:00 Vervoornstraat 27
De jaarlijkse rommelmarkt in de Vervoornstraat en Groeneveltstraat in Putten komt al dichterbij. Zaterdag 15 juni van 09.00 tot 15.00 uur is iedereen welkom om de leukste koopjes te scoren. Deze markt is groot opgezet en altijd reuze gezellig. Ook dit jaar kunnen de kinderen weer gratis springen op het springkussen. Daarnaast is er ook weer tal van versnapering te vinden en zijn er gezellige zitjes.

Putten

[Rommelmarkt Vervoornstraat Groenevelstraat
[9:00 Vervoornstraat 27
Dit jaar word de jaarlijkse rommelmarkt in de straten Vervoornstraat en Groeneveltstraat in Putten al weer voor het 3e jaar gehouden. Elk jaar op de 3e zaterdag van juni word nu standaard de rommelmarkt gehouden. Van 9 tot 15 uur. De rommelmarkt telt rond de 120 kleedjes. En er word eten en drinken verkocht en gezellige zitjes bij gecreëerd. Ook is er altijd een springkussen waar de kinderen gratis op mogen springen. Kortom een gezellige en grote rommelmarkt die je niet wilt missen!! Weest welkom en zet de datum alvast in de agenda. Tot zaterdag 15 juni. ?

Putten

[Zomermarkt HHG Putten
[9:30 Henslare 2
Zaterdag 15 juni organiseert de Hersteld Hervormde Gemeente te Putten opnieuw een zomermarkt. Op deze dag, die gehouden wordt van 9:30-14:30 uur, vindt u allerlei stands met onder andere tweedehands boeken, kaarten, snoep, cadeau artikelen, oliebollen, zelfgemaakte lekkernijen zoals taarten, advocaat, jam en nog veel meer. Er wordt uiteraard ook aan activiteiten voor de kinderen gedacht. We heten u van harte welkom aan de Henslare 2 te Putten. Wilt u meer weten over de activiteiten of het programmaboekje inzien, houdt u dan de website www.hhgputten.nl in de gaten.

Putten

[Open Tuin Weekend
[10:00 Vanenburgerallee 13
Op zaterdag 15 juni is het Open Tuin Weekend van Groei & Bloei. Het landgoed van Kasteel De Vanenburg is één van locaties van deze route. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om op deze dag de kasteel- en moestuin te bewonderen. Een tuinman is aanwezig voor uitleg over bijvoorbeeld de kruiden- en bloementuin met eetbare bloemen. Daarnaast is de imker deze dag ook aanwezig om u het een en ander te laten zien en te vertellen. Ons restaurant en terras, aan de achterzijde van het kasteel, zijn deze dag uiteraard geopend. U kunt daar genieten van een heerlijk kopje koffie met iets lekkers of een smakelijke lunch of een diner.

Putten

[Smaakvol Putten wordt weer heerlijk
[12:00 Dorpsstraat 1
Smaakvol Putten staat dit jaar in het teken van De Internationale keuken. Er is weer van alles te proeven en te beleven in het centrum. Zaterdag 15 juni wordt het evenement Smaakvol Putten weer georganiseerd. Net als tijdens de voorgaande edities valt er ook dit keer van alles te proeven en te beleven. Diverse Puttense horecaondernemingen laten voor slechts €1,-, € 2,- of € 3,- de bezoekers iets lekkers proeven. Op deze manier promoten de ondernemers hun etablissement en kan de bezoeker zich oriënteren op de culinaire kant van Putten. Tijdens het evenement zijn er uiteraard ook diverse leuke artiesten aanwezig en zijn er naast de stands van de horecaondernemers ook andere food-gerelateerde ondernemers die graag laten zien wat ze te bieden hebben. Ieder jaar wordt er een verschillend thema gekozen waar de restaurants mee aan de slag kunnen gaan. Dit jaar is er gekozen voor het thema 'Internationale Keuken'. Smaakvol Putten vindt plaats op 15 juni 2019 van 12.00 uur tot 17.00 uur

Putten

[Groot Zomeravondconcert
[19:30 Achterstraat 39
Op zaterdag 15 juni zal in de Gereformeerde Kerk aan de Achterstraat te Putten een groot koorconcert gegeven worden door verschillende koren uit de regio t.w. de Chr. Gem Zangver. Het Zuiderkoor uit Putten, U zij de Glorie uit Garderen , het Hervormd Zangkoor uit Lunteren en mannenensemble Tehillim uit Putten. Alle koren staan o.l.v. dirigent Albert van Maanen. Organist is Roelof van Middendorp en pianist Bernard Slijkhuis. Verder werken mee Pier de Jong hoorn en Aniek van Oosterom panfluit. Het samengesteld koor zal bestaan uit ca. 150 zangers en zangeressen. Het koor brengt een afwisselend programma samengesteld van bekende en minder bekende koormuziek. Natuurlijk zal de samenzang niet ontbreken en zullen orgel en piano zich niet onbetuigd laten. Het beloofd zeker een prachtige avond te worden, bedoeld als heuse opmaat naar de zomer. De toegang is gratis, wel zal er een collecte worden gehouden ter bestrijding van de onkosten Aanvang van het concert is om 19.30 uur. Kerk open 19.00

22 juni 2019

Putten

[Regionale Veteranendag Noord West Veluwe
[10:00 Fontanusplein 1
Op zaterdag 22 juni 2019 zal de 14e editie van de Regionale Veteranendag Noord West Veluwe plaats vinden in het centrum van Putten. Veteranen ( met zijn/haar partner/gezin) woonachtig in de gemeenten Harderwijk, Putten, Ermelo, Nijkerk en Zeewolde zijn uitgenodigd voor deze dag. Jonge en oude veteranen zullen deze dag aanwezig zijn. Zij vervulden ver van huis en voor lange tijd een moeilijke taak onder zware omstandigheden voor vrede en veiligheid. De aanwezige veteranen dienden onder meer in Libanon, Irak, Bosnië, Indië, Afghanistan, Kosovo, etc. Voor het publiek is er de mogelijkheid om ook eens kennis te maken met de regionale veteranen. De Regionale Veteranendag NW Veluwe wordt elk jaar opnieuw in een van de deelnemende gemeenten georganiseerd. Afgelopen jaar werd de regionale Veteranendag in Ermelo gehouden, dit jaar in Putten. Naast de aanwezige veteranen zullen diverse V.I.P.'s aanwezig zijn, waaronder de staatssecretaris van Defensie, Mw. Barbara Visser. Zij zal door de

Putten

[Eindshows Dansschool Badabounce Putten
[14:30 Hoge Eng-West 10
Zaterdag 22 juni 2019 geeft dansschool Badabounce twee professionele eindshows vol dans en muziek in Theater Harderwijk aan de Stationslaan 26. Alle Badabouncers uit Putten komen meerdere keren voorbij in de dansstijlen streetdance, Modern en Hiphop. Het thema is 'Fout'. De middagshow begint om 14.30 uur en de avondshow om 19.30 uur. Wil je komen kijken stuur dan een email naar info@badabounce.nl.

26 juni 2019

Putten

[SV Putten Rusthoeveloop Zomerestafette
[19:00 Garderenseweg 168
Hardlopen als team, hoe leuk is dat! Met max. 4 personen wordt de route van 5km 4X gelopen. Er is een categorie voor heren, dames en gemengde teams. Er wordt gestreden om de eer, maar eigenlijk gaat het om de sfeer. Na de finish samen genieten van een drankje, ijsje of pannenkoek. Kijk voor alle info op www.sv-putten-triathlon.nl.

29 juni 2019

Putten

[Kofferbakverkoop
[8:30 Kiefveldersteeg 11
Tussen 08.30 (tussen 08.00-08.30 standplaatshouders) en 14.00 kunt u overtollige spullen verkopen vanuit de kofferbak van de auto! Aanhangwagens en marktkramen zijn niet toegestaan, kleedje/zeil om achter de auto spullen op neer te leggen wel. We hanteren de openstaande portieren van de auto voor de breedte van het verkoopkleed. Een standplaats voor de auto kost € 5,00. Aanmelden is van te voren niet nodig maar zorg dat je er bent tussen 08.00u en 08.30u. De theeschenkerij is open vanaf 08.30u en het museum vanaf 11.00u. Meer informatie: 06-30234032.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie