Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Verdachten van winkeldiefstallen aangehouden

29 juni 2019 om 08:40 lokaal

PUTTEN Bij kledingwinkel Zaba & Zo in Putten heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een poging tot inbraak plaatsgevonden. Twee verdachten werden op heterdaad betrapt toen ze de etalageruit insloegen. De twee konden wegkomen op een donkerrode scooter, maar een getuige kon de politie een goed signalement van de verdachten geven.

Eerder die nacht hadden de twee vermoedelijk ook ingebroken bij kledingwinkel That's It in Ermelo. Bij deze winkel was al voor de tweede keer in twee weken tijd ingebroken.

PASSAGIER Rond 04.30 uur merkte de politie de donkerrode scooter met de twee verdachten op. Ze reden in de richting van Voorthuizen. Kort daarna sprong de passagier van de scooter af. Deze verdachte werd door de politie gevloerd. 

SLOOT De bestuurder reed vervolgens een weiland in en kon gevolgd worden door een politieauto. ,,Na 400 meter verdween de bestuurder met scooter in een diepe sloot. De dienstauto bleef nog net op de wal", schrijft de Ermelose wijkagent Jelle van Heerikhuize op Twitter.

SPAARVARKENTJE Na de aanhouding trof de politie in de zakken van een van de verdachten munten en papiergeld aan. ,,'Uit z'n spaarvarkentje', aldus de inbreker uit Barneveld met 496 antecedenten. De bestuurder werd nog gezocht; hij was zijn verlof ontvlucht."

LIFEHAMMER De schade aan beide winkels is groot. ,,Toegang tot de panden werd vermoedelijk verschaft met het gebruik van een lifehammer. Inbrekerswerktuigen werden bij beide mannen gevonden."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie