Afbeelding
Henk Hutten

SDC Putten verliest met 0-6 van Feyenoord

29 juni 2019 om 18:17 Sport

PUTTEN Feyenoord heeft het eerste oefenduel van het seizoen 2019-2020 met 0-6 gewonnen van hoofdklasser SDC Putten. Halverwege was het 0-3 voor de Rotterdammers.

Voor aanvang van het duel landden drie parachutisten op de grasmat, waarna de elftallen het veld betraden. De Feyenoordsupporters hadden er zin in, zo getuigden de nodige rookpotten die werden afgestoken. In de tropische hitte (32 graden) startte de wedstrijd in een laag tempo. SDC-keeper Martin van Barneveld was op tijd zijn doel uit bij de eerste Feyenoord-kans na een snel genomen vrije trap. Marouan Azarkan mikte over bij het eerste serieuze Rotterdamse offensief na een minuut of tien.

Bij SDC Putten viel de actieve Jefta van der Broek op met veel inzet en met een felle tackle ontnam hij Azarkan de bal. Vincent ter Burg deed dat onreglementair en veroorzaakte een strafschop door dezelfde Azarkan binnen de zestien ten val te brengen. Arbiter Bronsvoort legde de bal op de stip, nadat hij eerder een buiteling van de rappe Summerville onbestraft had gelaten. Dylan Vente stuurde keeper Van Barneveld de verkeerde hoek in: 0-1.

De doelman ging even later opzichtig in de fout door een houdbaar schot van ver van Denzel Hall los te laten en Azarkan profiteerde met een intikkertje: 0-2. Feyenoord voerde na een halfuur het tempo op en SDC Putten had moeite om het bij te benen. Yassin Ayoub gaf een mooie steekbal op Crystensio Summerville, die beheerst scoorde en de ruststand op 0-3 bepaalde.

De tweede helft maakte Feyenoord aanvankelijk weinig aanstalten om de score op te voeren. SDC brak een paar keer uit, maar kwam niet tot een aanval. Halverwege de tweede helft werd het uit een goed uitgespeelde aanval toch 0-4. Lutsharel Geertruida gaf de voorzet en Naoufal Bannis trof doel. Even later schoot Cheick Toure na een snelle aanval de 0-5 in een keer binnen. Toure ging even later hard door op Alexander Sijtsma en kreeg een waarschuwing. Na 77 minuten verspeelde Jannis Karafillakis de bal en strafte Achraf El Bouchtaoui de fout af. De 0-6 was ook de eindstand.

SDC Putten – Feyenoord 0-6 (0-3). 23. Dylan Vente 0-1 (strafschop), 27. Marouan Azarkan 0-2, 34. Crysensio Summerville 0-3, 67. Naoufal Bannis 0-4, 70. Cheick Toure 0-5, 77. Achraf El Bouchtaoui 0-6.