overhandiging cheque aan organisatie Week van Dementie door bestuurslid Erik van de Poll van Stichting Samen Verder Putten
overhandiging cheque aan organisatie Week van Dementie door bestuurslid Erik van de Poll van Stichting Samen Verder Putten Pieter Slofstra

Geslaagde HerinneRit voor de Week van Dementie

8 juli 2019 om 09:17 lokaal Deel je nieuws

Vrijdagavond 5 juli 2019 vond de autotoerrit, gedoopt tot HerinneRit 2019, voor liefhebbers plaats in Putten. Doel van de rit was het inzamelen van geld voor de organisatie van de Week van Dementie die van 14 t/m 21 september 2019 in Putten plaats zal vinden. De HerinneRit is in samenwerking met de Stichting Samen Verder Putten georganiseerd.

Zo’n 70 liefhebbers uit Putten en omstreken kwamen om 17.30 uur met hun mooie bolides naar het Fontanusplein in Putten waar ze werden verwelkomd door de organisatie met koffie en thee vergezeld van een Gelderse lekkernij.

Voordat de deelnemers van start gingen, werd de cheque van Euro 2.500,00 overhandigd door Erik van de Poll, bestuurslid van Stichting Samen Verder Putten aan Reijer van de Brink, bestuurslid organisatie Week van de Dementie Putten. Het geld zal worden gebruikt voor de organisatie van de Week van Dementie in Putten; een week vol van activiteiten.

Het mooie weer maakte dat de sfeer er meteen goed in zat. Vanaf 18.30 uur gingen de deelnemers één voor één van start in hun auto, nadat ze kort waren geïnterviewd door de organisatie over wat hun auto nu zo speciaal voor hen maakt. Over de topsnelheid van de verschillende auto’s werd door velen geen uitspraak gedaan.

De rit van 140 km voerde de deelnemers via de Grebbeberg langs het oorlogsmonument, over dijken in de Betuwe naar Eck en Wiel waar een maaltijd werd geserveerd bij De Heerlijkheid. Nadat de deelnemers hadden bijgetankt, werd aan de tweede helft van de rit begonnen. Ook hier werd langs enkele oorlogsmonumenten gereden om stil te staan bij 75 jaar vrijheid.

Rond 21.45 uur arriveerden de eerste deelnemers terug op  het Fontanusplein. De organisatie van de HerinneRit en de vrijwilligers van de Week van Dementie stonden klaar met heerlijke hapjes en een (alcholholvrij) drankje want er moest nog een stukje naar huis worden gereden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie