Afbeelding
SGP Putten

Voorlopig afscheid wethouder Gerritsen

12 juli 2019 om 17:50 lokaal

PUTTEN De afscheidsreceptie van wethouder Nico Gerritsen is 4 september. Dit op zijn uitdrukkelijk verzoek omdat hij de raadsvergadering van de dag erna wil openhouden voor zijn opvolger die komende week bekend wordt.

Wijnand Kooijmans

Toch werd er tijdens zijn laatste raadsvergadering al bescheiden afscheid genomen van Gerritsen. Als nestor van de raad gaf Wilma van Voorst uitleg over het woord nestor dat staat voor de oudste en wijste van een groep. Vooral dat laatste is, volgens haar, zeker van toepassing als het gaat om Nico Gerritsen. Zijn werk altijd goed uitgevoerd.

Ze gaf ook aan dat een wethouder zeven dagen per week en 24 uur per dag die functie vervult. Ook bij het halen van een sigaartje en op familiefeesten. Het woord wethouder staat gegraveerd op het hoofd van Gerritsen. Ze prijst Gerritsen voor de wijze waarop hij de financiën van de gemeente heeft beheerd al heeft hij zich daarmee niet altijd even geliefd gemaakt bij iedereen. Volgens haar heeft hij zich die kritiek niet aangetrokken.

Ze prijst Gerritsen als een wethouder die soms vlijmscherp was en waar de stoom soms nog net niet uit de oren kwam. Fractievoorzitter Ewoud 't Jong van de SGP prijst Gerritsen als de stabiele factor binnen college en raad. Waarbij er veel moest gebeuren om de wethouder van zijn stuk te krijgen. Deskundig, betrokken en steeds zoekend naar het goede voor de gemeente met oog voor de samenleving.

Ook een man die steeds dicht bij zichzelf is gebleven en het Woord van God. Het principiële geluid is, volgens 't Jong, bij Gerritsen altijd in goede handen geweest. Hij dankte Gerritsen ook voor zijn inzet voor de SGP die, mede door zijn beleid, is uitgegroeid tot een fractie van drie raadsleden.

Burgemeester Henk Lambooij wil zijn kruit droog houden tot het afscheid. Maar gaf wel aan een deskundige, bevlogen en betrokken wethouder te gaan missen. Soms wat ongeduldig ook en soms wast agressief. Dat ongeduldige kwam meteen naar buiten omdat Gerritsen moest worden afgeremd voor hij zelf het woord mocht nemen.

Hij gaf aan zich pas op de ochtend van zijn laatste raadsvergadering te zijn beseffen dat het zijn laatste was. Dit omdat burgemeester Lambooij vroeg of ook de vrouw van Gerritsen daarbij aanwezig zou zijn. Hij gaf aan in 1998 in de raad te zijn gekomen na twee jaar elders ervaring te hebben opgedaan. Maar ook even heeft moeten wennen dat het in Putten er wat anders aan toe ging dan in die gemeente waar alles wat gemoedelijker was.

Zijn motto is steeds geweest doe goed en rechtvaardig. ,,Dat heb ik getracht te doen met vallen en opstaan." Burgemeester Lambooij gaf hij het advies anekdotes op te schrijven. ,,Mij is aangeraden een boek te gaan schrijven."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie