Afbeelding
Alexander Schippers

Betere aanpak gladheidsbestrijding

14 juli 2019 om 11:54 lokaal

PUTTEN De gemeente Putten gaat de besturings- en bedieningssystemen vervangen om de gladheidsbestrijding te optimaliseren.

Wijnand Kooijmans

Bij de gladheidsbestrijding wordt sinds 2007 gebruik gemaakt van geautomatiseerde strooi- en routebegeleiding. Het huidige systeem begeleidt door middel van navigatie de chauffeur langs de strooiroute en zorgt tegelijkertijd voor een exacte uitvoering van de strooi-instellingen. Het systeem is verouderd en wordt niet meer technisch en softwarematig ondersteund.

Het oude systeem wordt vervangen waardoor de strooiers de beschikking krijgen over een zeer geavanceerd systeem. In de praktijk betekent dit dat ook minder zout behoeft te worden gebruikt. Het verzenden van de data is volledig geïntegreerd en geautomatiseerd waar het oude systeem nog handmatig moest worden uitgezet.

Bovendien kunnen in korte tijd alle strooiacties worden bekeken en kunnen zowel na iedere strooiactie als periodiek rapportages worden gemaakt. Dat betekent dat alle noodzakelijke details van de strooiactie overal online beschikbaar zijn niet meer medewerker afhankelijk.

De nieuwe systemen worden nog voor de winter geleverd. De gemeente moet hiervoor 20.170 euro neertellen. In de begroting was overigens rekening gehouden met een bedrag van 25.000 euro.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie