Afbeelding
Gemeente Putten

Extra subsidie Kansrijk Wonen

15 juli 2019 om 14:57 lokaal

PUTTEN Door de gemeente Putten wordt over 2018 een definitieve subsidie van 55.810 euro toegekend aan het project Kansrijk Wonen.

Wijnand Kooijmans

Er was al een voorlopige subsidie toegezegd van 50.000 euro met daarnaast de toezegging ook in 2019 en 2020 het project te ondersteunen. Inmiddels is besloten van Kansrijk Wonen een regionale voorziening te maken. Iedere gemeente op de Noord-Veluwe gaat bijdragen op basis van het aantal inwoners. In dit gebied staan in totaal acht woningen van de stichting.

Het college van burgemeester en wethouders zegt met de subsidie tegemoet te komen aan de extra inspanningen die Kansrijk Wonen heeft verricht. De jongeren uit Putten die in de woning zijn komen wonen omvatten een veel complexere (verslavings) problematiek dan in andere gemeenten. Hierdoor was extra inzet en coaching nodig.

Door de extra inzet en coaching kon de situatie stabiel worden gehouden en konden jongeren naar de juiste zorg worden doorgeleid. Indien dit niet was gebeurd dan waren de jongeren mogelijk teruggevallen en was er een grote kans geweest dat ze op straat waren beland. De extra inzet van Kansrijk Wonen wordt dan ook van groot belang gevonden.

Voor dit en volgend jaar trekt de gemeente een jaarlijks bedrag uit van 38.803 euro. Wel moet worden aangetoond dat het subsidiebedrag ook daadwerkelijk is besteed.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie