Hakim steelt de show tijdens BOOM IN festival
Hakim steelt de show tijdens BOOM IN festival E. Rudolfs Fotografie

Wat een feest in het dorpHakim steelt de show

16 juli 2019 om 09:15 lokaal Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag was het alweer de vierde editie van BOOM IN’ Putten. Dit keer zonder de vrijdagavond bij Schovenhorst, maar de belangstelling op de zaterdag was enorm. Hakim speelde het doek van de tent, er werd getrommeld op emmers, vele huishoudens zijn weer een Rabobankje rijker en de VDBS bijenhotels waren niet aan te slepen.

Het was even zuur, toen de organisatie het vrijdagavond festival in het bos moest laten varen. Er was daardoor zichtbaar meer aandacht en liefde gestoken in de zaterdagmiddag. Besloten werd dit deel volledig op kinderen te richten. Die boodschap was goed overgekomen. Iets voor tweeën stroomde het dorp vol met honderden kinderen. Het getik van hamers en een getrommel op emmers en blikken vulde de straten. Koning Bos liep met zijn Aap weer door het dorp. Dit keer met de Bosgodin en bij de bijenhotels zoemde Myra de Bij.

Mensen stonden tot ver buiten de tent om een glimp op te vangen van (hun jeugdheld) Hakim. Zijn verhalen, improvisatievermogen en pantomime betoverde het publiek dat zoveel meer zag dan in Sesamstraat. “Wat een geweldige artiest, die ken ik nog uit mijn jeugd van Sesamstraat”, vertelde een vader aan een medewerker in het inmiddels bekende en groene BOOM IN’ shirt.

Even verderop aan het pleintje bij Boek Punt staat de Burgemeester van Buiten. Op de allereerste editie van het evenement was hij er ook al. Dit jaar konden de kinderen bij hem bosbeesten maken, kleine vuurtjes stoken en een speer maken. Bij deze laatste opdracht zat een officiële messen les. Kinderen leerden hoe zij op een goede en veilige manier met een mes om moeten gaan. Hiervoor had de Burgemeester van Buiten speciale kindermessen voor het maken van houtwerken.

Al met al kijkt de organisatie van BOOM IN’ terug op een geslaagd evenement met een hoge opkomst en veel blije gezichtjes. Het evenement werd in opdracht van de W.C.P.  georganiseerd door de VVV Putten en Cultuurkust. Deze twee werken van de zomer nog een keer samen tijden KIEK es Putten. Dan richten zij zich juist weer om het Volwassen Publiek samen met kunstenaars en andere talenten uit Putten. KIEK es vindt plaats op zaterdag 10 augustus van 13:00 – 17:00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie