Afbeelding
Gemeente Putten

KeoBike nu ook in Putten

18 juli 2019 om 14:37 lokaal

PUTTEN OV-reizigers die door willen reizen met de fiets, kunnen nu ook in Putten gebruik maken van een KeoBike. KeoBike is een innovatief deelfietsconcept van mobiliteitsaanbieder Keolis Nederland. Het concept is een toevoeging op het bestaande openbaar vervoer in Putten. Op het station en bij de bushalte Centrum staat een carrousel met elk 12 beschikbare KeoBikes.

Roelof Koekkoek, wethouder Mobiliteit, over de komst van de deelfietsen: ,,Het is een mooi en betaalbaar systeem voor de gebruikers. Een aanvulling op het openbaar vervoer. Vooral voor bezoekers is het een ideale manier om Putten en omliggende plaatsen te verkennen." De plaatsing van de carrousels is tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen de gemeente Putten, de provincie Gelderland en Keolis Nederland. Hiermee breidt het aantal locaties van het deelfietsconcept zich verder uit op de Veluwe.

In 2016 is regionale vervoerder Keolis Nederland gestart met KeoBike. Inmiddels zijn er 44 locaties en bijna vijfhonderd KeoBikes op de Veluwe. ,,We zien het om ons heen: mensen veranderen in hun wijze van leven, recreëren en werken. En ook in hun manier van reizen. Een reis is niet langer aan één vervoersmiddel gebonden. Om relevant te blijven voor onze reizigers, zullen wij dus flexibel moeten zijn", aldus Frank Janssen, algemeen directeur van Keolis Nederland.

Via de KeoBike app huren reizigers gemakkelijk en snel een fiets. Kosten voor een hele dag huur bedragen 3 euro. Bij de carrousel lokaliseert de app de gereserveerde KeoBike. Nadat het nummer van de KeoBike op de app is ingevoerd, verandert de smartphone in een veilige, digitale fietssleutel. Met één druk op de knop wordt het slot geopend en fiets je weg. Uniek aan de KeoBike ten opzichte van andere deelfietsen is dat de fiets bij alle carrousels kan worden gehuurd en ingeleverd.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie