De workshops mozaïeken met lunch.
De workshops mozaïeken met lunch. Gonda Santing

Uitjes in en om Putten komende tijd

31 juli 2019 om 12:42 Evenementen

PUTTEN De Puttenaer plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

31 juli 2019

Putten

Orgelconcert - Harm Hoeve
20:00 Kerkplein 11
In de Oude Kerk in Putten vindt op 31 juli het eerstvolgende concert van de Zomerserie orgelconcerten 2019 plaats. Harm Hoeve zal spelen op het orgel. De toegang is gratis. De toegang is gratis; er is wel een collecte bij de uitgang. Zie voor meer informatie http://www.hervormdputten.nl/ontmoeten/orgelconcerten

1 augustus 2019

Putten

Mariahoeve Kinder-Doe-Dag
11:00 Kiefveldersteeg 11
Kinder-Doe-Dagen op de Mariahoeve: op donderdag 1 augustus tussen 11.00 en 15.30 uur is er van alles te doen in en om het museum speciaal voor kinderen. De toegang voor kinderen is deze dag gratis, entree vanaf 13 jaar is 4,00 euro. De volgende Kinder-Doe-Dagen zijn op 8 augustus en 15 augustus.

3 augustus 2019

Putten

Oogstfeest op Mariahoeve
10:00 Kiefveldersteeg 11
Op het terrein van Museumboerderij Mariahoeve, een unieke locatie op de Veluwe, wordt op zaterdag 3 augustus van 10.00 tot 16.00 uur het jaarlijkse oogstfeest gehouden. Oude tijden herleven deze dag weer. Er zijn workshops maaien met de zeis en met de zicht en vele andere demonstraties. Er zijn oude ambachten, klederdrachten en diverse kraampjes te bekijken. Er is melkmoes volgens oud-Veluws recept te koop en daarnaast zal de bakker zijn brood bakken in de oven van de Mariahoeve. Optredens van de Puttense Boerendansers mogen uiteraard ook niet ontbreken op deze dag. Elk kwartier vindt er een rondleiding plaats door het museum onder leiding van een gids. Parkeren kost 1 euro.

Putten

Orgelconcert Jaap Zwart
20:00 Henslare 2
Jaap Zwart geeft op zaterdag 3 augustus een concert in de Hersteld Hervormde Kerk in Putten. Zwart is docent binnen de vakgroep voor het hoofdvak theorie aan het conservatorium van Amsterdam. In het kader van de internationale opleiding 'Muziek Als Vak' aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag geeft hij workshops vocale harmonie en improvisatie. Als kerkorganist is hij verbonden aan de Grote of Andreaskerk in Hattem en de Grote Kerk in Harderwijk. Als concertorganist programmeert Jaap Zwart een breed repertoire. Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is open om 19.30 uur. De toegang is gratis, na afloop is er een collecte ter bestrijding van de kosten. Voor verdere informatie: https://www.hhgputten.nl/orgel/; concertcommissie@hhgputten.nl.

4 augustus 2019

Putten

Podium Schovenhorst 'Clazzi'
15:30 Garderenseweg 93
Op landgoed Schovenhorst is er zondagmiddag 4 augustus muziek in het Koetshuis door 'Clazzi'. Clazzi is een jong en dynamisch duo bestaande uit accordeonist Dirk Overbeek en cellist Job Huiskamp. Ze brengen muziek die niet aan stijl gebonden, maar altijd stijlvol is. Zowel Dirk als Job hebben hun wortels in de klassieke muziek, maar zijn daarnaast ook actief in de pop-, jazz- en theaterwereld. Speciaal voor dit concert is zangeres Caroline Rutten te gast. Met zijn drieën brengen ze een programma van klassieke en eigentijdse chansons ten gehore. Het Koetshuis is open om 15.00 uur. Het concert begint om 15.30 uur met een pauze. De entree bedraagt 15,00 euro per persoon (contant). Reserveren kan via info@schovenhorst.nl Meer info: www.schovenhorst.nl.

6 augustus 2019

Putten

Huifkartocht Kiekje in de Bedstee!
13:30 Kiefveldersteeg 11
'Kiekje in de bedstee' is een huifkartocht met aansluitend bezoek aan de Mariahoeve. Op dinsdag 6 augustus maken deelnemers aan deze activiteit eerst een rit van ongeveer een uur met de huifkar, daarna krijgen ze een rondleiding door de museumboerderij. Reserveren is gewenst via VVV Ermelo. De tocht gaat alleen door bij minimaal tien personen. De kosten bedragen 10,95 euro voor volwassenen en 9,50 euro voor kinderen. De volgende huifkartocht is op 13 augustus.

Putten

Houtjes hakken & broodjes bakken
14:00 Garderenseweg 93
Op Landgoed Schovenhorst kunnen kinderen dinsdag 6 augustus meedoen aan de activiteit Houtjes hakken & broodjes bakken. Wie gaat er mee op zoek naar sprokkelhout om net als vroeger een vuurtje te maken? Als het vuur brandt, kunnen de broodjes gemaakt worden. Iedereen is welkom, samen met ouders of begeleiders. De prijs is 5,00 euro per kind (contant). Voor meer informatie: www.schovenhorst.nl.

7 augustus 2019

Putten

Orgelconcert - Vincent de Vries
20:00 Kerkplein 11
In de Oude Kerk in Putten vindt op 7 augustus weer een concert van de Zomerserie orgelconcerten 2019 plaats. Vincent de Vries zal spelen op het orgel. De toegang is gratis; er is wel een collecte bij de uitgang. Meer informatie: www.hervormdputten.nl/ontmoeten/orgelconcerten.

10 augustus 2019

Putten

KIEK ES wat een kunst
13:00 Dorpsstraat 1
Het centrum van Putten vult zich zaterdag 10 augustus met kunst en cultuur. Dat er in Putten een groot aantal kunstenaars en andere talenten rondlopen mag geen nieuws heten, maar dat er een nieuw evenement is waarop dat in het dorp wordt gevierd is dat wel. KIEK ES Putten is een middag vol met culturele en kunstzinnige activiteiten. Er is een kunstmarkt met werk en presentaties van lokaal talent. Er staan leuke objecten in het straatbeeld. Er is straattheater en er zijn muzikanten en dansers. Tijdens KIES ES worden er diverse workshops en demonstraties gegeven. Het volledige programma met plattegrond is te vinden op www.winkelcentrumputten.nl en zal tijdens het evenement verspreid worden en verkrijgbaar zijn bij de verschillende stands.

Putten

Orgelconcert Jos van der Kooy
20:00 Henslare 2
In de Hersteld Hervormde Kerk in Putten geeft Jos van der Kooy, cantor en organist van de Westerkerk in Amsterdam, op zaterdag 10 augustus een concert. Voor verdere informatie: https://www.hhgputten.nl/orgel/

13 augustus 2019

Putten

Huifkartocht Kiekje in de Bedstee!
13:30 Kiefveldersteeg 11
Kiekje in de bedstee, huifkartocht met aansluitend bezoek aan de Mariahoeve! U maakt eerst een rit van ongeveer een uur met de huifkar, daarna krijgt u een rondleiding door de museumboerderij. De huifkartocht start bij Museumboerderij De Mariahoeve. Reserveren gewenst bij VVV Ermelo. De tocht gaat alleen door bij minimaal 10 personen! Volwassenen €10,95 / kinderen € 9,50.

14 augustus 2019

Putten

Slotconcert twee(!) orgels en trompet
20:00 Kerkplein 11
Slotconcert Zomerserie 2019 Orgel: Marco den Toom & André van Vliet Trompet: Arjan & Edith Post Kwartetconcert met twee(!) orgels en trompetten! Ouder Kerk Putten - Toegang Vrij - Collect uitgang Zie voor meer informatie http://www.hervormdputten.nl/ontmoeten/orgelconcerten

15 augustus 2019

Putten

Mariahoeve Kinder-Doe-Dag!
11:00 Kiefveldersteeg 11
Kinder-doe-dagen op de Mariahoeve: Tussen 11.00 en 15.30 is er van alles te doen in om het museum speciaal voor kinderen. Dit alles natuurlijk in combinatie met een rondleiding en in het thema van de Mariahoeve! Kinderen zijn deze dag gratis, entree vanaf 13 jaar is € 4,00. De volgende kinder-doe-dagen zijn op: 1 augustus, 8 augustus en 15 augustus.

17 augustus 2019

Putten

Workshop mozaïeken
10:30 Poolserondweg 2
Blijf je eten? (arrangement ) Als je van ver komt of gewoon een lekker dagje weg wilt is dit een heerlijk uitje! Een prachtige landelijke locatie en bij mooi weer buiten! Na ontvangst met koffie/thee en home made lekkers wordt de workshop mozaïeken uitgelegd en begin je aan je kunstwerk. Tussen de middag is er een lunch. Prijs in overleg. WAT IS MOZAIEKEN? "Schilderen" met stukjes tegel, puzzelen, combineren en je fantasie laten werken. Dat is eigenlijk wat mozaïek inhoudt. Je hebt altijd een unieke creatie. Je hebt de keus uit verschillende ondergronden. Info: 0654967066 of projectart@live.nl.

Putten

Workshop mozaiëken: 'lunch arrangement'
11:00 Poolserondweg 2
Blijf je lunchen en mozaieken? (arrangement ) Als je van ver komt of gewoon een lekker dagje weg wilt is dit een heerlijk uitje! Een prachtige landelijke locatie en bij mooi weer buiten! Na ontvangst met koffie/thee en home made lekkers wordt de workshop mozaïeken uitgelegd en begin je aan je kunstwerk. Tussen de middag is er een lunch. Prijs in overleg. WAT IS MOZAIEKEN? "Schilderen" met stukjes tegel, puzzelen, combineren en je fantasie laten werken. Dat is eigenlijk wat mozaïek inhoudt. Je hebt altijd een unieke creatie. Je hebt de keus uit verschillende ondergronden. Info: 0654967066 of projectart@live.nl

Putten

Duo Marathon Putten krijgt zesde editie
12:30 Fontanusplein 1
Nadat bekend werd dat de "Duo Marathon Putten" geen vervolg meer zou krijgen zocht Timon Gakes van Wellness Centre Putten direct contact met het bestuur van de stichting. Het belletje resulteerde in een afspraak, een goed en positief gesprek en uiteindelijk een gang naar de notaris om de stichting achter de DMP voort te kunnen zetten. Het oude bestuur, die met pijn in het hart had aangegeven met de organisatie te stoppen draagt dus het stokje over aan een nieuw stichtingsbestuur waarvan Timon Gakes de voorzitter is. Er kunnen aan dit event, dat 17 augustus gehouden wordt maximaal 250 duo's meedoen die samen, de een te voet en de ander per fiets eventueel afwisselend de afstand moeten afleggen. De inschrijving start 15 maart. Meer info, bijvoorbeeld over de route, de sponsors, start- finishplaats, tijden en dergelijke is te vinden op facebook.com/duomarathonputten en natuurlijk op de website duomarathonputten.nl De opbrengst gaat dit jaar naar Dagbesteding Ietz Anders

20 augustus 2019

Putten

Huifkartocht Kiekje in de Bedstee!
13:30 Kiefveldersteeg 11
Kiekje in de bedstee, huifkartocht met aansluitend bezoek aan de Mariahoeve! U maakt eerst een rit van ongeveer een uur met de huifkar, daarna krijgt u een rondleiding door de museumboerderij. De huifkartocht start bij Museumboerderij De Mariahoeve. Reserveren gewenst bij VVV Ermelo. De tocht gaat alleen door bij minimaal 10 personen! Volwassenen € 10,95 / kinderen € 9,50.

31 augustus 2019

Putten

Kofferbakverkoop!
8:30 Kiefveldersteeg 11
Tussen 08.30 (tussen 08.00-08.30 standplaatshouders) en 14.00 kunt u overtollige spullen verkopen vanuit de kofferbak van de auto! Aanhangwagens en marktkramen zijn niet toegestaan, kleedje/zeil om achter de auto spullen op neer te leggen wel. We hanteren de openstaande portieren van de auto voor de breedte van het verkoopkleed. Een standplaats voor de auto kost € 5,00. Aanmelden is van te voren niet nodig maar zorg dat je er bent tussen 8.00 en 8.30 uur. De theeschenkerij is open vanaf 8.30 uur en het museum vanaf 11.00 uur. Meer informatie: 06-30234032.

Putten

Open dag atelier mozaieken Gonda Santing
11:00 Poolserondweg 2
Welkom in mijn atelier,tijdens de open dag.Ik ben Gonda Santing, een beeldend kunstenaar Mozaieken en lifecasting. Mozaieken: mijn passie is om volwassenen en kinderen te helpen hun eigen creativiteit te ontdekken aan de hand van gezellige, ontspannen, creatieve workshops , tijdens een uitje, gezellig met vrienden, vrijgezellenavond, babyshower, team, tijdens vakantie of een verjaardagsfeest. Lifecastingondasanting: ik maak een uniek en waardevol beeld, dat een waardevol moment en tastbare herinnering zal weergeven.

Putten

Openluchttheater "Illyria" op Schovenhorst
19:30 Garderenseweg 93
Op zaterdag 31 augustus is hét grootse jaarlijkse evenement op Landgoed Schovenhorst De Engelse theatergroep treedt op met een stuk van Shakespeare: De voorstelling begint om 19.30 uur. Vanaf 17.30 uur is iedereen welkom op het Weitje bij het Witte Boerderijtje. Neem je picknickmand en kleed of stoel mee om alvast in de stemming te komen! Ongeacht de weersomstandigheden zal de voorstelling doorgaan. Zorg voor warme kleding voor als het wat frisser wordt en eventueel een regenjas, ook de muggenspray mag niet vergeten worden . Toegangskaarten zijn online verkrijgbaar https://www.ticketkantoor.nl/shop/t31aug/en Voorverkoop tot 15 augustus 2019 Volwassenen € 19,50 (voorverkoop € 17,50) kinderen tot 13 jaar € 15,00 (voorverkoop € 12,50) p.p. Vrienden van Schovenhorst € 16,50 p.p. www.schovenhorst.nl Landgoed Schovenhorst | Garderenseweg 93 Putten

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie