Tijdelijke expositie in het museum De Tien Malen

5 augustus 2019 om 17:30 lokaal Deel je nieuws

Deze maand augustus kunt u nog de tijdelijke expositie in het Historisch Museum De Tien Malen bezichtigen, met het thema ‘(Over)leven in de 2e Wereldoorlog’.

Dit wordt aan de hand van een aantal markante, specifieke voorwerpen uit de oorlogsperiode. Voorwerpen waar een “verhaal aan vastzit”. Een deel van de voorwerpen komt uit Putten, specifiek gekoppeld zijn aan de Puttense oorlogsperiode, de andere voorwerpen komen uit de rest van Nederland.

Daarnaast is deze maand ook nog de mogelijkheid om de kleine expositie met voorwerpen van ‘Het Kruikje’, enkele foto’s en tekst/informatie over 100 jaar Bauhaus te bezichtigen In 1933 startten Marguerite Friedländer en Franz Wildenhain de pottenbakkerij ‘Het Kruikje’ (voorheen kunstaardewerkfabriek De Lilliputter).Het Kruikje werd snel bekend in Nederland.

 

Het Historisch Museum De Tien Malen is een klein museum gericht op de historie van Putten.

Het museum is te gast op landgoed Schovenhorst en is een klein, knus museum dat u terugvoert in de historie van Putten en omgeving.

 

De vaste expositie geeft een beeld weer van het steentijdperk tot aan de jaren vijftig van de vorige eeuw. De geschiedenis van het dorp komt tot leven met landkaarten, foto’s, tekeningen en op schaal gemaakte kijkkasten van bijvoorbeeld een boerderij en grafheuvel. Een grote verzameling ambachtelijke - en agrarische gereedschappen en werktuigen maken het plaatje compleet. Een kleine schoolklas die ingericht is met diverse attributen uit de schoolperiode van de vorige eeuw.

Hoe leefde ‘de Putter’ in een tijd zonder stromend water en elektriciteit?

 

Historisch Museum De Tien Malen                                               

Garderenseweg 97, 3881 NC Putten

Openingstijden

3 april tot 26 oktober op woensdag t/m zaterdag van 13.30-16.30 uur

1 juli tot 31 augustus op dinsdag t/m zaterdag van 13.30-16.30 uur

Entreeprijs

Volwassen € 3,00 p.p. Kinderen tot 4 jaar gratis en van 4 tot 12 jaar € 1,50 p.p.

Museumkaart geldig. PHG - deelnemers gratis op vertoon van deelnemerskaart.

Informatie: www.detienmalen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie