Afbeelding
ByMiek Photography

Zesde editie Polo & Country Fair in Putten

6 augustus 2019 om 06:38 Evenementen

PUTTEN In het weekend van 31 augustus en 1 september wordt er polo gespeeld in het natuurgebied tussen Nijkerk en Putten. Bij de Polo & Country Fair is er voor iedereen iets te doen. Naast de polowedstrijden is de Land Rover Experience aanwezig, er zijn pony-ritjes, roofvogels en een gezellige najaarsmarkt. Er zijn tientallen kraampjes met leuke lifestyle-producten. De toegang is gratis.

Polospelers zelf vinden het bijzaak, maar spannend is het natuurlijk wel dat deze sport ook gespeeld wordt door de Britse prinsen William en Harry. De meeste mensen hebben dus ook wel de associatie met Engeland, maar weinigen weten dat polo ook actief gespeeld wordt in Nederland. In de zomer wordt er ieder weekend in Nederland wel ergens een toernooi gespeeld. Het is een balspel, een teamsport, het gaat snoeihard, de spelers nemen risico, het is een paardensport en het is aantrekkelijk om naar te kijken. 

KLEIN EN WENDBAAR Over de specifieke gewoonten en gang van zaken in de polowereld is veel te vertellen. Er zijn vaak spelers uit diverse landen die samenkomen, zoals uit Argentinië of Nieuw-Zeeland. De scheidsrechter wordt deze keer ingevlogen uit Zuid-Afrika. Mannen en vrouwen spelen in gemixte teams. Er wordt niet geslagen met de kopse kant van de stick (die mallet genoemd wordt) zoals bij croquet, maar met de zijkant. En er wordt van speelhelft gewisseld na ieder doelpunt. De paarden zijn speciaal gefokt en getraind en zijn klein en wendbaar. Het materiaal is volledig gericht op bescherming omdat contact tussen de spelers en de paarden soms best pittig kan zijn. 

HOOGTEPUNT De Polo & Country Fair is het sportieve hoogtepunt van het Nederlandse poloseizoen. De spelers strijden het hele jaar om hier bij te zijn en de teams worden versterkt door Argentijnse sterspelers en de beste Nederlandse amateurs. De Polo & Country Fair is onderdeel van de Dutch Polo Tour dat de meest toonaangevende polotoernooien in Nederland verbindt.

GOEDE DOELEN Organisator Polo Club Midden-Nederland steunt twee goede doelen die ook mede vorm geven aan het evenement. Stichting Happy Wings bezoekt zieke kinderen met haar roofvogels en laat het publiek bij de Country Fair kennis maken met alle vogels. Stichting Kind te Paard zet haar pony's in op therapeutische basis en biedt de kinderen op het evenement een kans om ook een ritje te maken.

ROL TOESCHOUWERS Het publiek heeft ook een taak. Iedereen heeft wel eens in een film een scene gezien waarbij de toeschouwers het veld op gaan om de pollen terug te trappen. Deze 'treading-in' is ook daadwerkelijk nodig om de volgende wedstrijd weer soepel te laten verlopen. Hoge hakken zijn dus geen aanrader. Een Nederlandse expert speaker geeft uitleg bij de actie op het veld. Pas kleding aan op het landelijke terrein en de actuele weersomstandigheden. Dresscode: Engelse Country Lifestyle. 

De zesde editie van de Polo & Country Fair vindt plaats bij Stal Lozeman aan de Donkeresteeg 20 in Putten. Voor parkeren wordt een bijdrage gevraagd van 5 euro contant. Het terrein is beide dagen open van 13.00 tot 18.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.polo-country-fair.nl of op Facebook.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie