Boer Gijs bij de waterput
Boer Gijs bij de waterput H. Bakker

Kinder-doe-dagen groot succes!

18 augustus 2019 om 11:15 Evenementen Deel je nieuws

Voor de eerste keer werden op donderdagen 1, 8 en 15 augustus op Museumboerderij Mariahoeve de Kinder-doe-dagen georganiseerd. In- en rondom de oude hoeve werden de kinderen, voornamelijk in de leeftijd van 4 tot 10 jaar, meegenomen in het vroegere agrarische leven, de leefwijze en de gebruiken uit eerdere tijden.

Voor heel veel kinderen, ouders en grootouders werd het een (hernieuwde) kennismaking met boeren gebruiken, -manieren, en bovenal het zien van doen hoe eerder de bevolking tot het dagelijkse eten kwam. Samen met èèn van de gidsen konden de kinderen zelf water putten, bonen poten of de (houten) koe melken of mochten de kinderen zelf de kippen met de hand voeren. Een veelal spannende onderneming. Na de belevenissen in en rondom de boerderij konden de kinderen zich naar hartelust uitleven met knutselen en tekenen of spelen in de minispeeltuin bij de theeschenkerij. Het steltlopen, trampolinespringen en skelterrijden mocht daarbij natuurlijk niet ontbreken.

Over de drie dagen genomen hebben bijna 300! kinderen de Mariahoeve bezocht en het vroegere boerenleven echt kunnen ervaren. De organisatiecommissie spreekt dan ook van een groot succes welke volgend zomer zeker een vervolg gaat krijgen. In de herfstvakantie zal de lancering van de nieuwe QR-speurtocht gaan plaatsvinden, dit is vooral leuk voor de kinderen tussen 8-14 jaar. Houd hierbij de berichtgeving in de gaten.


 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie