KOPP/KVO Doe-praatgroep (8-12 jaar)

20 augustus 2019 om 11:17 Zorg Deel je nieuws

Kinderen van ouders met psychische en/of verslavingsproblematiek hebben het niet gemakkelijk. Vaak is de situatie thuis zwaar, daarom staan in de KOPP-KVO groepen de kinderen centraal.

Als iemand mij vroeg hoe het met me ging zei ik ‘goed’. Niemand zag iets aan me en niemand vroeg door. Als dat wel was gedaan had ik misschien verteld hoe slecht het met me ging.’ Sandra (18 jaar)

Binnenkort start op locatie jongerenwerk Welzijn Ermelo, Raadhuisplein 10 te Ermelo weer een KOPP-KVO doe-praatgroep voor 8-12 jarigen uit Putten, Ermelo, Zeewolde en Harderwijk.

In doe-praatgroep gaan we op een speelse manier in gesprek over thuissituatie en wat de kinderen verder bezighoudt. Kinderen vertellen hun verhaal aan leeftijdsgenoten die in dezelfde situatie zitten en delen ervaringen. Daarnaast krijgen kinderen op een begrijpelijke- en praktische manier informatie over wat de ziekte of verslaving van hun vader of moeder inhoudt en kunnen zij ondersteuning en handvatten aangereikt krijgen die het makkelijker kunnen maken in de thuissituatie. Kinderen ontdekken dat ze niet de enige zijn bij wie het thuis ‘anders’ is. Tijdens leuke activiteiten zoals samen knutselen, tafeltennis en afwisselende spelletjes gaan we met passende rust en ruimte in gesprek met elkaar en leren we oefeningen om met de situatie thuis om te gaan..

Het is belangrijk dat er ruimte en begrip wordt gegeven aan het verhaal en behoefte van het kind die opgroeit met deze problematiek. Het doel van de doe-praatgroep is dat het kind met meer vertrouwen en inzicht in eigen kunnen en mogelijkheden de relatie met zijn ouder(s) kan vormgeven en zijn eigen plek in het gezin weet te vinden…en ”gewoon” kind kan zijn.

Met ouder(s) en kind zal een persoonlijk intakegesprek plaatsvinden om wederzijdse verwachtingen af te stemmen. Binnen twee maanden na de laatste bijeenkomst vindt er met ouder(s) en kind een evaluatiegesprek plaats. Uiteraard kan men op verzoek tussentijds ook contact houden.

De doe-praatgroep 8-12 jaar start in september  op de maandagmiddag 16.00 uur-17.30 uur. Duur is 7 bijeenkomsten met een groepsgrootte van maximaal 6 kinderen op de locatie Jongerenwerk Welzijn Ermelo, Raadhuisplein 10 te Ermelo.

De kinderen zijn daarnaast ook tijdens en na de laatste bijeenkomst van harte welkom bij de gezellige Regionale Inloop Jonge Mantelzorgers die maandelijks georganiseerd wordt op deze locatie.

Kinderen vanaf 13 -16 jaar kunnen zich ook aanmelden en bij voldoende interesse start doorlopend een nieuwe groep in Harderwijk. Data nog niet bekend.

Zijn de bijeenkomsten iets voor uw kind?

Deelname is gratis.

Meer weten?

e.vandijk@tactus.nl telefoon 06-30997361

lisanne.van.den.hee@welzijnermelo.nl  /  lisannevandenhee@welzijnputten.nl

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie