Cor Bakker komt naar Putten.
Cor Bakker komt naar Putten. eigen foto

Start 'Week van de Dementie' in Theater Stroud

30 augustus 2019 om 06:20 Maatschappelijk

PUTTEN De opening van het nieuwe theaterseizoen van Theater Stroud valt dit jaar samen met de Week van de Dementie. In de Week van de Dementie – die van 14 tot 21 september is – start de Puttense gemeenschap een samenwerking om een Dementievriendelijk Putten te initiëren. Aan schrijver Toine Heijmans en pianist Cor Bakker (foto) de eer om het theaterseizoen met dit thema te openen.

Burgemeester Lambooij gaat de Week van de Dementie officieel openen tijdens de eerste voorstelling van het seizoen in Theater Stroud. De voorstelling 'Dubbelspel voor Dementie' wordt gegeven door Toine Heijmans en Cor Bakker.
Dit is niet zomaar een voorstelling, maar een héél bijzondere voorstelling. Het tweetal treedt éénmalig samen op en heeft daarvoor deze unieke voorstelling ontwikkeld die enkel en alleen op zaterdag 14 september in Theater Stroud te zien is.

Beide heren hebben hun medewerking toegezegd omdat zij gebaseerd op eigen ervaring met dementie de Dementieweek een warm hart toe dragen en het belang van een dementievriendelijk Putten van harte onderschrijven.

Heijmans is bekend van zijn verfilmde boek 'Op zee' en schrijft in de Volkskrant wekelijks aangrijpende columns over zijn vader die dementie had. Deze columns zijn gebundeld in een boek dat binnenkort verschijnt en tijdens deze avond vertelt hij er persoonlijk over.

Cor Bakker heeft als solist een naam opgebouwd en begeleidt nagenoeg alle belangrijke artiesten die Nederland rijk is. Vanavond laat hij het publiek genieten van zijn prachtige pianospel en zal ook persoonlijk zijn verhaal over dementie delen.

Kaarten a 10 euro zijn te koop via www.theaterstroud.nl, bij de VVV aan het Kerkplein of aan de kassa van het theater. De voorstelling begint om 20.15 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie